Ο Morrissey για τον θάνατο της Sinead O’Connor: «Δεν την στηρίξατε όσο ήταν ζωντανή»

Wikimedia Commons / Bryan Ledgard, Charlie Llewellin

Ο τραγουδιστής των Smiths λέει ότι η μουσική βιομηχανία και τα μέσα ενημέρωσης φέρονται υποκριτικά με τα αφιερώματά τους προς την O'Connor.

Μετά την απώλεια της ιρλανδής τραγουδίστριας σε ηλικία56 χρονών, αμέτρητοι μουσικοί και δημόσια πρόσωπα ξεκίνησαν αφιερώματα προς τιμήν της. Ωστόσο, ο Morrissey έχει αντίθετη άποψη.

Σε μια νέα δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του, ο Morrissey επέκρινε ορισμένα μέλη της μουσικής βιομηχανίας και των μέσων ενημέρωσης που επαινούν την O'Connor «τώρα ΜΟΝΟ επειδή είναι πολύ αργά. Δεν είχατε τα κότσια να τη στηρίξετε όταν ζούσε και σας αναζητούσε».

«Έδωσε τον εαυτό της», είπε ο Morrissey. «Την απέλυσε η δισκογραφική της αφού πούλησε 7 εκατομμύρια άλμπουμ για αυτούς. Έγινε τρελή, ναι, αλλά αδιάφορη, ποτέ. Δεν είχε κάνει τίποτα κακό. Ήταν περήφανη για το πόσο ευάλωτη ήταν… και υπάρχει ένα ιδιαίτερο μίσος από την μουσική βιομηχανία προς τους καλλιτέχνες που δεν ταιριάζουν (αυτό το ξέρω πολύ καλά) και δεν τους επαινούν ποτέ μέχρι τον θάνατό τους - όταν, τελικά, δεν μπορούν να απαντήσουν».

«Ο Τύπος αποκαλούσε τη Sinead θλιβερή, χοντρή, σοκαριστική, τρελή… αλλά όχι σήμερα! Οι CEOs που έχουν φορέσει το πιο γοητευτικό τους χαμόγελο και την είχαν απορρίψει, τώρα κάνουν ουρές για να την αποκαλέσουν φεμινιστικό είδωλο. Και celebrities των 15 λεπτών και trolls από την κόλαση μαζί με δισκογραφικές εταιρίες που δήθεν ενδιαφέρονται για το diversity, στριμώχνονται στο Twitter για να πουν τις ανοησίες τους… όταν ΕΣΥ ήσουν που είπες στη Sinead να τα παρατήσει… διότι αρνήθηκε τις ταμπέλες και ξεφτιλίσθηκε, όπως αυτοί οι λίγοι που κινούν τον κόσμο πάντα ξεφτιλίζονται».

Όπως δηλώνει ο πρώην τραγουδιστής των The Smiths, η O'Connor έπεσε θύμα της ίδιας μοίρας με την Judy Garland, τη Whitney Houston, την Amy Winehouse, τη Marilyn Monroe και την Billie Holiday.

«Δεν μπορούσε να την βάλουν σε ένα κουτί και είχε το θάρρος να μιλήσει, όταν όλοι οι άλλοι έμειναν σιωπηλοί», είπε ο Morrissey. «Την παρενοχλούσαν απλώς επειδή ήταν ο εαυτός της. Τα μάτια της τελικά έκλεισαν αναζητώντας μια ψυχή που θα μπορούσε να αποκαλέσει δική της».