Ο Snoop Dogg ακυρώνει τις συναυλίες του ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς του Hollywood

Wikimedia Commons / TechCrunch

Ο Snoop Dogg ανακοίνωσε την ακύρωση των προγραμματισμένων εμφανίσεών του στο Hollywood Bowl της Νότιας Καλιφόρνια, επικαλούμενος την «αβεβαιότητα» εν μέσω των συνεχιζόμενων απεργιών ηθοποιών και σεναριογράφων.

Οι συναυλίες θα γινόντουσαν με αφορμή τον εορτασμό της 30ής επετείου από το ντεμπούτο άλμπουμ του, «Doggystyle» του 1993, σε παραγωγή του Dr. Dre. Ενώ οι εμφανίσεις των Snoop Dogg & Friends είχαν αρχικά αναβληθεί από την αρχική ημερομηνία της 20 Ιουνίου για τις 20 και 21 Οκτωβρίου λόγω της απεργίας των σεναριογράφων, τώρα έχουν ακυρωθεί επίσημα, με τον 51χρονο ράπερ να δηλώνει ότι στηρίζει πλήρως τους απεργούς.

Ο Snoop δήλωσε στο Instagram: «Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας και της αβεβαιότητας για το πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία, σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να ακυρώσουμε τα σόου στο Hollywood Bowl».

Συνέχισε γράφοντας: «Συνεχίζουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους αδελφούς και τις αδερφές μας στο WGA και στο SAG-AFTRA κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής και αισιοδοξούμε ότι το AMPTP θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πρόταση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε ξανά στη δουλειά».

Ενώ οι απεργίες του Hollywood δεν απαγορεύουν στους μουσικούς καλλιτέχνες να εργαστούν, ο Snoop Dogg στηρίζει εδώ και μήνες όσους αγωνίζονται για καλύτερα συμβόλαια με τα στούντιο.

Σε δηλώσεις του τον Μάιο, ο Snoop Dogg «έκραξε» το σύστημα που επιτρέπει στους καλλιτέχνες να λαμβάνουν άδικες αμοιβές, όταν η δουλειά τους είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις υπηρεσίες streaming. «Οι creators απεργούν εξαιτίας του streaming, διότι δεν μπορούν να πληρωθούν. Διότι, το να είσαι στην πλατφόρμα, δεν είναι το ίδιο όπως στο box office», είπε ο Snoop.

Συνέχισε εκφράζοντας την απογοήτευσή του: «Δεν καταλαβαίνω πώς στο διάολο μπορείς να πληρωθείς με αυτόν τον τρόπο. Κάποιος να μου εξηγήσει πώς μπορείς να έχεις ένα δισεκατομμύριο streams και να μην πάρεις ένα εκατομμύριο δολάρια… Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα με πολλούς από εμάς τους καλλιτέχνες. Κάνουμε μεγάλα νούμερα… αλλά δεν αντιστοιχούν σε χρήματα. Που στο διάολο είναι τα λεφτά;».