Ο Jack White ξεπουλάει το Tesla του και σταματάει κάθε σχέση με τον Elon Musk

Twitter @elonmusk, Instagram @officialjackwhite

Ο Jack White προφανώς έχει αγανακτήσει τόσο πολύ με τον Elon Musk που βγάζει σε δημοπρασία το αγαπημένο του Tesla. Το «Model S», του πρώην frontman των White Stripes του 2013, είναι μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων που ξεφορτώνεται αυτήν τη στιγμή, σε ένα virtual παζάρι που φιλοξενείται από τον ιστότοπο αγοραπωλησίας, «Everything but the House».

Ο White ήταν μεγάλος θαυμαστής των αυτοκινήτων Tesla. Κάποτε αποκάλεσε τον Elon Musk, «Henry Ford του 21ου αιώνα».  Έκανε μια ιδιωτική συναυλία στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Fremont της Καλιφόρνια το 2018 και εξασφάλισε ακόμη ότι η μουσική του ήταν κατάλληλα προσαρμοσμένη για ηχητικά συστήματα αυτοκινήτων, χρησιμοποιώντας έναν πομπό ραδιοφώνου για να ακούει τραγούδια στο Tesla του.

Αλλά, καθώς η συμπεριφορά του Elon Musk έγινε όλο και πιο ασταθής τον τελευταίο χρόνο, η άποψη του White για τον Musk έχει αλλάξει. Τον περασμένο Δεκέμβριο, αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla αγόρασε το Twitter, ο 48χρονος Jack White μπήκε στο Instagram για να τον «κράξει» για τους θολούς κανονισμούς όσων αφορά στην «ελευθερία του λόγου» της πλατφόρμας.

Και τώρα, έχει φθάσει να ξεπουλάει το αυτοκίνητο Tesla, μαζί με πολλά άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Μεταξύ άλλων πουλάει την ακουστική κιθάρα Framus που χρησιμοποίησε στο βίντεο του «We're Going To Be Friends» των White Stripes, σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν στο εξώφυλλο του «Consolers of the Lonely» των The Raconteurs και μερικά όμορφα vintage έπιπλα από τα γραφεία της εταιρίας «Third Man Records».

Μέρος των εσόδων από αυτό το virtual παζάρι θα πάει στο Clark Park Coalition του Ντιτρόιτ για την αναβίωση αυτού του ιστορικού δημόσιου χώρου.

 

Video Url