Ο Nick Cave επιβεβαιώνει ότι το νέο άλμπουμ των Bad Seeds έχει σχεδόν τελειώσει

Wikimedia Commons / Raph_PH

Ο Nick Cave επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο στούντιο για να ολοκληρώσει το νέο άλμπουμ των Bad Seeds.

Ο αυστραλός μουσικός μοιράστηκε τα νέα στην τελευταία ανάρτηση στον ιστότοπό του, The Red Hand Files. «Θα ήθελα να ενημερώσω όλους ότι είμαι τώρα πίσω στο στούντιο για να ολοκληρώσω τη νέα δισκογραφική δουλειά των Bad Seeds», έγραψε, προτού εξηγήσει ότι θα έπαιρνε «λίγες εβδομάδες άδεια» από τη διαχείριση του site για να επικεντρωθεί στην ηχογράφηση. Το νέο άλμπουμ θα σηματοδοτήσει την πρώτη κυκλοφορία των Bad Seeds μετά το Ghosteen του 2019.

Ο Cave επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την ύπαρξη του νέου project τον Ιανουάριο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδιά του για το 2023 λέγοντας: «Τα σχέδια μου για φέτος είναι να κάνω ένα νέο δίσκο με τους Bad Seeds. Αυτά είναι και καλά και κακά νέα. Καλά νέα διότι ποιος δεν θέλει ένα νέο δίσκο των Bad Seeds; Άσχημα νέα γιατί πρέπει να κάτσω και να το γράψω».

Στην ίδια ανάρτηση, ο Cave συνέχισε περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία πέφτει όταν κάνει ένα άλμπουμ. «Είναι το ίδιο με κάθε δίσκο. Νιώθω αυτό το γνώριμο αίσθημα έλλειψης, σαν να είμαι ένα μεγάλο, χαζό κενό πράγμα με ένα κοστούμι», έγραψε. «Είμαι γκρινιάρης και η Susie (η σύζυγός του) έχει φύγει για μια εβδομάδα. Οτιδήποτε μοιάζει με δημιουργική παρόρμηση έχει κρυφτεί πολύ κάτω, σε κάποια υγρή τρύπα, κοιμισμένη ελπίζω και όχι νεκρή. Πρέπει να την ξυπνήσω από τον λήθαργο».

Επτά μήνες από την πρώτη ανακοίνωση του νέου άλμπουμ, ο 65χρονος Cave ήταν αρκετά απασχολημένος. Τον Ιανουάριο, μίλησε με έναν θαυμαστή του για τον θάνατο του πρώτου του γιου, εγκαταλείποντας την οργή που είχε μπολιάσει στη μουσική του τόσο καιρό. 

Τον ίδιο μήνα, «γκρίνιαξε» για την χρήση ΑΙ στην δημιουργία τραγουδιών που αντιγράφουν το στυλ του. Τον Μάιο, υπερασπίστηκε τη στέψη του Καρόλου Γ' και νωρίτερα αυτόν τον μήνα, συνεργάστηκε με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Miraculous Love Kids» από το Αφγανιστάν για ένα νέο σινγκλ βασισμένο σε ένα ποίημα που έγραψε για τη σύζυγό του.