Ο Paul Simon δεν τα παρατάει παρά την απώλεια ακοής, ελπίζοντας να επιστρέψει στις περιοδείες

Wikimedia Commons / Matthew Straubmuller

Ο Paul Simon δήλωσε ότι προσπάθησε να εξασκηθεί με τη μπάντα του, με την ελπίδα να επιστρέψει στις περιοδείες, παρά το πρόβλημα ακοής που τον βασανίζει τα τελευταία χρόνια.

Ο θρυλικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός ανακοίνωσε ότι σταματά τις περιοδείες το 2018 και έδωσε την τελευταία συναυλία στο Κουίνς, κοντά στην περιοχή, στην οποία μεγάλωσε.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συναυλίας, ο Paul Simon άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι «ανοιχτός» για να εμφανιστεί σε μεμονωμένες συναυλίες στο μέλλον και συμμετείχε στο Newport Folk Festival το περασμένο καλοκαίρι με επιστροφή έκπληξη στη σκηνή.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Mojο αναφέρθηκε στο πώς προσπάθησε να ξεπεράσει την απώλεια ακοής που τον εμπόδισε να επιστρέψει στις περιοδείες.
Συζητώντας για το ενδεχόμενο νέας μουσικής, ο τραγουδιστής είπε: «Έχω τρία τραγούδια που έρχονται. Ένα από αυτά, το έχω τελειώσει».

«Και αυτό είναι κυριολεκτικά σωτήριο γιατί δεν έχω καταλάβει πώς να ερμηνεύω με την απώλεια ακοής» πρόσθεσε. «Προσπάθησα να κάνω πρόβες με τα παιδιά της μπάντας μου για να δω αν θα τα καταφέρω. Δεν μπορώ μέχρι στιγμής. Αυτό είναι τουλάχιστον μια διέξοδος για να σκέφτεσαι μουσικά» σημείωσε.

«Μου αρέσει να γράφω μουσική, η φωνή μου είναι ακόμα δυνατή και η μπάντα μου είναι μια εξαιρετική ομάδα προικισμένων μουσικών. Σκέφτομαι συνεχώς τη μουσική. Είμαι πολύ ευγνώμων για την ολοκληρωμένη μου καριέρα και, φυσικά, πάνω απ’ όλα στο κοινό που βρήκε κάτι στη μουσική μου και άγγιξε τις καρδιές τους».

 

Video Url

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ