Ξαναζήστε το απίστευτο ντουέτο του Pavarotti και του James Brown στο «It's a Man's Man's Man's World» του 2002

Instagram @lucianopavarotti, jamesbrown

Ο Pavarotti έχει εμφανιστεί δίπλα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών όλα αυτά τα χρόνια, όπως ο George Michael, ο Bryan Adams και η Aretha Franklin.

Αλλά, ο θρύλος της όπερας τόλμησε έναν απίθανο συνδιασμό το 2002, όταν ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον θρύλο της soul, James Brown. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας του «Pavarotti and Friends», ο Pavarotti κάλεσε τον Brown στη σκηνή για μια διασκευή της επιτυχίας του αμερικάνου τραγουδιστή, «It’s a Man’s Man’s Man’s World» του 1966.

Στο βίντεο από την εκδήλωση, μπορείτε να δείτε μια πλήρης ορχήστρα πίσω από τους δύο μοναδικούς καλλιτέχνες, καθώς το πλήθος δείχνει μαγεμένο από τα φωνητικά τους. Ο James Brown αρχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, προτού ο Pavarotti πάρει το προβάδισμα και τραγουδήσει το ρεφρέν στα ιταλικά.

Μπορεί να έχουν περάσει 21 χρόνια από το live του 2002, αλλά η παράσταση είναι εξίσου εκπληκτική ακόμη και σήμερα. Δυστυχώς, η συνεργασία αυτή συνέβη μόλις τέσσερα χρόνια πριν πεθάνει ο James Brown σε ηλικία 73 ετών την ημέρα των Χριστουγέννων το 2006. Εννιά μήνες μετά, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 φεύγει από την ζωή και ο Luciano Pavarotti. 

Αυτή η συναυλία ήταν μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων με πρωτοβουλία του Ιταλού τραγουδιστή στη Μόντενα της Ιταλίας μεταξύ 1992 και 2003, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και για μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η War Child.

Άλλα ντουέτα που εμφανίσθηκαν στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων συμπεριλάμβαναν τους Lou Reed, Andrea Bocelli, Sting και Grace Jones.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της μοναδικής αυτής εκτέλεσης του «It's a Man's Man's Man's World»:

 

Video Url