Κερδίστε χάνοντας. Οι The Cure αρνήθηκαν εκατομμύρια, βγαίνοντας κερδισμένοι στην τελευταία τους περιοδεία

Instagram @thecure

Η περιοδεία «Shows of a Lost World» των The Cure, ήταν η πιο κερδοφόρα στη Βόρεια Αμερική σε όλη την ιστορία του συγκροτήματος.

Για την τελευταία περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική, οι The Cure διατήρησαν τις τιμές των εισιτηρίων επίτηδες χαμηλά. Και όμως, το συγκρότημα κατάφερε να έχει κέρδη και τώρα μπορεί να καυχιέται ότι αυτή είναι η περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις της καριέρας τους.

Σύμφωνα με το Billboard, η περιοδεία του «Shows of a Lost World Tour» πούλησε 547.000 εισιτήρια με τζίρο 37,5 εκατομμύρια δολάρια. Και τα δύο νούμερα είναι ρεκόρ για την μπάντα. Το προηγούμενο ρεκόρ τους στην Αμερική ήταν 402.000 εισιτήρια το 1992, ενώ υπερδιπλασίασαν το τζίρο τους από τα 18 εκατομμύρια δολάρια του 2016.

Παρά τα εντυπωσιακά επιτεύγματα, οι The Cure θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει πολλά περισσότερα, αλλά ο frontman Robert Smith σκόπιμα αρνήθηκε εκατομμύρια δολάρια, ώστε το συγκρότημα να προσφέρει εισιτήρια σε λογικές τιμές προς στους θαυμαστές του. Όπως αναφέρει το Billboard, η μέση τιμή εισιτηρίου για την περιοδεία τους ήταν 68,54 δολάρια, δηλαδή 37% λιγότερο από τη μέση τιμή εισιτηρίου για τις άλλες κορυφαίες περιοδείες της χρονιάς.

Ως μέρος της διαδικασίας πώλησης εισιτηρίων, ο Smith αφαίρεσε τις «platinum» επιλογές, καθώς και τις «δυναμικές τιμές» της Ticketmaster και περιόρισε την μεταπώληση εισιτηρίων, όπου του επιτρεπόταν νόμιμα να το κάνει. Υποχρέωσε επίσης την Ticketmaster να προσφέρει ακόμη και επιστροφές χρημάτων σε περιπτώσεις «αδικαιολόγητα υψηλών» χρεώσεων.

Το δίδαγμα της ιστορίας; Είναι εφικτό για έναν καλλιτέχνη να προστατεύσει τους θαυμαστές του, να πουλήσει εισιτήρια σε χαμηλές τιμές και να κερδίσει εκατομμύρια.