Οι Gaslight Anthem μοιράζονται το «History Books» με τον Bruce Springsteen, μαζί με το νέο τους άλμπουμ

Instagram @thegaslightanthem

«Όταν ο Bruce Springsteen μου πρότεινε να γράψω ένα τραγούδι συνεργασίας, νόμιζα ότι το κεφάλι μου θα ανατινάζονταν», είπε ο frontman των Gaslight Anthem, Brian Fallon.

Οι Gaslight Anthem μοιράστηκαν ένα νέο σινγκλ με τον Bruce Springsteen και ανακοίνωσαν το πρώτο τους άλμπουμ μετά από εννέα χρόνια, το «History Books».

Το συγκρότημα από το New Jersey πρόκειται να κυκλοφορήσει το δίσκο των 10 κομματιών στις 27 Οκτωβρίου μέσω της δικής τους δισκογραφικής, Rich Mahogany Recordings. Μετά από το «Get Hurt» του 2014, το νέο άλμπουμ συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, με το τραγούδι «Positive Charge».

Σήμερα (21 Ιουλίου) κυκλοφόρησε το ομώνυμο κομμάτι από το «History Books», μια συνεργασία με τον συμπατριώτη τους Bruce Springsteen από το New Jersey.
Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, το νέο κομμάτι μιλάει για «τη δύναμη να αφήνεις επιτέλους πίσω, αυτό που δεν σε εξυπηρετεί πια». Ο Fallon πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η συγχώρεση είναι τόσο σημαντική σε τόσα πολλά επίπεδα, αλλά έχω μάθει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να κόψεις τους δεσμούς με τους ανθρώπους που σου έκαναν κακό».

 

 

Όσο για το έκτο στούντιο άλμπουμ των The Gaslight Anthem, ο Fallon είπε: «Κατά κάποιο τρόπο, κάθε τραγούδι είναι ένα βιβλίο ιστορίας – το καθένα αφηγείται μια ιστορία του παρελθόντος και όλα τα πράγματα που έχουμε αφήσει πίσω μας». Το LP εμβαθύνει σε θέματα «από τη θνησιμότητα μέχρι την ψυχική ασθένεια και τις πιο επισφαλείς διαστάσεις της ανθρώπινης σύνδεσης» και «πετυχαίνει το τεράστιο κατόρθωμα να χτυπά κάθε νεύρο, εμπνέοντας τους ακροατές».

Ο Fallon εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για το πού βρίσκονται οι The Gaslight Anthem το 2023. «Όταν έχεις ένα συγκρότημα που φτάνει σε οποιοδήποτε επίπεδο επιτυχίας ή δημοτικότητας, αυτό είναι ένα δώρο», εξήγησε. «Είναι πραγματικά θαύμα όταν μπορείς να ζεις από την τέχνη σου».

Ο Fallon και η μπάντα του διέκοψαν την πορεία τους το 2015, πριν από την επανένωση του 2018, για μια σειρά από συναυλίες για τον εορτασμό της 10ης επετείου του δεύτερου άλμπουμ τους, «The ‘59 Sound». Διέκοψαν και πάλι λίγο αργότερα, αλλά επιβεβαίωσαν το 2022 ότι επέστρεψαν στο στούντιο για ένα νέο LP και ανακοίνωσαν μια παγκόσμια περιοδεία.

 

Video Url

 

Video Url