10 από τα πιο επιδραστικά μουσικά άλμπουμ, που γίνονται φέτος 50 χρονών

Instagram @blacksabbath

Το έτος 1973 κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην μουσική ιστορία, καθώς υπήρξε η χρονιά της κυκλοφορίας αρκετών πρωτοποριακών άλμπουμ, που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αιχμαλωτίζουν το κοινό και να επηρεάζουν γενιές και γενιές μουσικών.

Από την εμφάνιση του ψυχεδελικού rock με το «The Dark Side of the Moon» των Pink Floyd, μέχρι τους υπερβατικούς space ήχους του glam rock με τη μορφή του «Aladdin Sane» από τον David Bowie, το 1973 ήταν μια χρονιά που είδε την άνοδο πολλών καλλιτεχνών, που εξακολουθούν να ακούγονται άνετα μέχρι και σήμερα.

Επιδεικνύοντας τη διαφορετικότητα και τη δημιουργική ιδιοφυία από τους πρωτοπόρους της soul, όπως ο Stevie Wonder και τους αναδυόμενους ήχους σε αυτό που αργότερα θα ονομαζόταν punk από τους The Stooges, αυτή η καθοριστική για την εποχή χρονιά περιείχε μερικά από τα πιο θρυλικά άλμπουμ της δεκαετίας των '70s. Και σήμερα εν έτει 2023, μπορούμε να γιορτάσουμε τη χρυσή επέτειο αυτών των διαχρονικών αριστουργημάτων.

Αυτά τα εμβληματικά άλμπουμ, που δικαίως έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, ξεπέρασαν τα όρια της δημιουργικότητας και διαμόρφωσαν για πάντα την πορεία της rock και της pop μουσικής. Ας τολμήσουμε λοιπόν, να περιηγηθούμε στους αξέχαστους ήχους και τις επιδραστικές φωνές του παρελθόντος και ας αποτίσουμε φόρο τιμής σε δέκα θρυλικά άλμπουμ που κλείνουν τα 50 χρόνια φέτος.

10. Sabbath Bloody Sabbath - Black Sabbath

Video Url

 

9. Innervisions - Stevie Wonder

Video Url

 

8. Aladdin Sane - David Bowie

Video Url

 

7. New York Dolls - New York Dolls

Video Url

 

6. Raw Power - The Stooges    

Video Url

 

5. Goats Head Soup - The Rolling Stones

Video Url

 

4. Goodbye Yellow Brick Road - Elton John

Video Url

 

3. Houses Of The Holy - Led Zeppelin

Video Url

 

2. Band On The Run - Paul McCartney & Wings

Video Url

 

1. Dark Side Of The Moon – Pink Floyd

Video Url