Οι Queen κέρδισαν το βραβείο «Brit Billion Award» ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο streams στο Ηνωμένο Βασίλειο

Instagram @bpi_music

Το Brit Billion Award κέρδισαν οι Queen, για το ρεκόρ μετάδοσης πάνω από ένα δισεκατομμύριο streams στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα, το οποίο αποτελούνταν από τον τραγουδιστή Freddie Mercury, τον κιθαρίστα Sir Brian May, τον μπασίστα John Deacon και τον ντράμερ Roger Taylor, έλαβε το βραβείο από τη British Phonographic Industry (BPI), την εμπορική ένωση δισκογραφικών εταιριών, μετά τα δεδομένα που δημοσίευσε η Official Charts Company.

Κλασικά τραγούδια όπως τα «Another One Bites The Dust», «Bohemian Rhapsody», «Crazy Little Thing Called Love» και «Killer Queen» είναι μεταξύ των επιτυχιών του συγκροτήματος που συνέβαλαν σε αυτό το συγκλονιστικό ρεκόρ, δήλωσε η BPI.

Το «Radio Ga Ga», το «Under Pressure», το «We Are The Champions» και το «We Will Rock You» είναι επίσης στη λίστα των επιτυχιών με τα περισσότερα stream του γκρουπ.

Ο βετεράνος κιθαρίστας, Sir Brian May, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, είπε: «Σας ευχαριστούμε που δώσατε στους Queen ένα βραβείο Brit Billion. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους θαυμαστές μας που μας στηρίζουν και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη μουσική μας».

Ο ντράμερ του συγκροτήματος Taylor πρόσθεσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που αποδέχομαι το Brit Billion Award εκ μέρους των Queen, γιορτάζοντας το streaming του ενός δισεκατομμυρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που είναι απίστευτο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους άντλησαν μια μερίδα απόλαυσης από τη μουσική μας. Είμαστε ακόμα εδώ και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να σας διασκεδάζουμε. Σας ευχαριστώ».

Στο ζευγάρι δόθηκαν δύο εξατομικευμένα αναμνηστικά τρόπαια που δημιουργήθηκαν για το BPI από τα βραβεία Gaudio. Η απονομή των βραβείων συμπίπτει επίσης με την 50ή επέτειο του ομότιτλου ντεμπούτου άλμπουμ των Queen, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1973, την ίδια χρονιά που δημιουργήθηκε και η ίδια η BPI.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BPI,  Jo Twist, δήλωσε: «Λίγοι είναι οι καλλιτέχνες που έχουν κάνει περισσότερα για να διαδώσουν και να προωθήσουν τη βρετανική μουσική σε όλο τον κόσμο από τους Queen. Ο όρος iconic μόλις και μετά βίας ανταποκρίνεται στα μνημειώδη επιτεύγματά τους – με το Greatest Hits τους να είναι το πιο επιτυχημένο άλμπουμ ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Queen καταλαμβάνουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της BPI. Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά που δημιουργηθήκαμε και ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που κέρδισαν ένα εναρκτήριο βραβείο Brit – οπότε δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που τιμήθηκαν τώρα με ένα Brit Billion Award σε αυτήν την, 50η επέτειό μας».

Το πρώτο κύμα καλλιτεχνών που έλαβε το βραβείο Brit Billion περιλαμβάνει τους Abba, Coldplay, Mariah Carey, Whitney Houston, Anne-Marie, Ellie Goulding, George Ezra, Lewis Capaldi, Raye, Rita Ora, Sam Smith και τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της ραπ, AJ Tracey και Headie One.

 

Video Url