Ο Nick Cave αποκαλύπτει το καλύτερο άλμπουμ των Bad Seeds και το αγαπημένο του τραγούδι

Instagram @nickcaveofficial

Εάν το αγαπημένο σας άλμπουμ των Bad Seeds είναι το Ghosteen, ο Nick Cave συμφωνεί μαζί σας.

«Όπως και αν το κρίνεις, το Ghosteen είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχουν κάνει ποτέ οι Bad Seeds», είπε για το 17ο άλμπουμ του, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019, στο πιο πρόσφατο post των Red Hand Files. Ο Nick Cave υποστηρίζει επίσης ότι το From Her to Eternity (από το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των Bad Seeds το 1984) είναι το καλύτερο τραγούδι του συγκροτήματος από τα πρώτα τους βήματα, «πρώτα από όλα, λόγω της εξαιρετικά εκκεντρικής κιθάρας του Blixa Bargeld».

Ο Cave έκανε αυτές τις δηλώσεις, αφού αρκετοί νέοι ακροατές ανακάλυψαν τον αυστραλό καλλιτέχνη, μετά την εμφάνισή του στο The Louis Theroux Podcast. 

«Πρέπει να ομολογήσω, ενώ γνωρίζω το όνομα Nick Cave and the Bad Seeds, δεν έχω αφιερώσει χρόνο να ακούσω τον κατάλογό σου. … μπορείς να μου προτείνεις μια λίστα τραγουδιών για να με βοηθήσεις να ξεκινήσω;», έγραψε ένα άτομο. «Με έχει μπερδέψει τελείως η μουσική σου. Μπορείς να με βοηθήσεις; Τι να ακούσω;», ρώτησε ένας άλλος.

Σε απάντηση, ο Cave μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την μουσική του. Το τραγούδι που «αγαπά περισσότερο» είναι το Sad Waters από το Your Funeral, My Trial. Είπε ότι «η απλότητα του Brompton Oratory, το οποίο ηχογραφήθηκε σε μία λήψη σε ένα Casio που βρήκα σε ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα, είναι ανώτερη από το The Mercy Seat το οποίο χρειάστηκε μήνες για να γραφτεί και εβδομάδες για να ηχογραφηθεί».

Όσον αφορά στους στίχους, ο Cave είπε ότι το The Spinning Song είναι ίσως το καλύτερο που μπορούσε να γράψει», αν και πρόσθεσε: «Μου αρέσει πολύ η λυρική τρέλα του The Curse of Millhaven, όπως και στην γυναίκα μου, Susie». Ο Cave είπε επίσης ότι θα προτιμούσε να ακούσει το άλμπουμ Nocturama, παρά το Dig, Lazarus, Dig!!! οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Ο Cave παραδέχτηκε ότι μπορεί να μην είναι το καλύτερο άτομο για να βοηθήσει νέους ακροατές να ανακαλύψουν την μουσική του και έτσι κάλεσε τους αφοσιωμένους θαυμαστές του να τον βοηθήσουν, ζητώντας τους να υποβάλουν τις δικές τους λίστες αναπαραγωγής, για να τις μοιραστεί στο προσωπικό του site, The Red Hand Files. 

«Ξέρω ότι οι πραγματικοί θαυμαστές του Nick Cave εκεί έξω, που έχουν κατανόηση της μουσικής μου, θα διαφωνούσαν με πολλά από αυτά τα πράγματα», είπε. «Λοιπόν, αναρωτιέμαι αν αυτοί οι θαυμαστές θα μπορούσαν να με βοηθήσουν, στέλνοντας μια λίστα αναπαραγωγής 15 τραγουδιών με τα καλύτερα του Nick Cave και ίσως θα μπορούσαν να αναφέρουν και την ηλικία τους. Θα ήταν μια υπέροχη πράξη καλοσύνης… να καλωσορίσουμε τους καινούργιους fans και να τους δώσουμε κάποια ιδέα από πού να ξεκινήσουν».

 

Video Url