Ο Ringo Starr για το νέο σινγκλ των Beatles: «Αυτή είναι η πραγματική φωνή του John Lennon»

Wikimedia Commons /

Ο Ringo Starr έσπασε τη σιωπή του σχετικά με το επερχόμενο single των Beatles και επιβεβαίωσε ότι «είναι η πραγματική φωνή του John Lennon» στο κομμάτι και όχι μια ψεύτικη εκδοχή που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

Τον περασμένο μήνα, ο Paul McCartney επιβεβαίωσε ότι οι Beatles θα κυκλοφορήσουν ένα «οριστικό» τραγούδι μέσα στο 2023 με τη βοήθεια της AI. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BBC, ο McCartney εξήγησε: «Τελικά φτάσαμε σε αυτό που θα είναι η τελευταία ηχογράφηση των Beatles. Είναι ένα demo που είχε ο John, πάνω στο οποίο δουλέψαμε και μόλις το τελειώσαμε… θα κυκλοφορήσει φέτος».

«Καταφέραμε να αποσπάσουμε τη φωνή του John και να την γυαλίσουμε μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και στη συνέχεια μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την μίξη, όπως θα κάναμε συνήθως», πρόσθεσε.

Ο McCartney διευκρίνισε αργότερα ότι όντως έγινε χρήση της AI, η οποία χρησιμοποιήθηκε μόνο για να καθαρίσουν οι ηχογραφήσεις και επιβεβαίωσε ότι όντως η αυθεντική φωνή του Lennon χρησιμοποιήθηκε στο νέο κομμάτι. «Χάρηκα που είδα μια τέτοια συναρπαστική ανταπόκριση στο νέο μας έργο. Κανείς δεν είναι πιο ενθουσιασμένος από εμάς που θα το μοιραστούμε μαζί σας αργότερα μέσα στη χρονιά», έγραψε ο McCartney στο Twitter.

«Παρατηρήσαμε κάποια σύγχυση και πολλές εικασίες σχετικά με αυτό. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Δεν μπορώ να πω πολλά σε αυτό το στάδιο, αλλά για να είμαι σαφής, τίποτα δεν έχει δημιουργηθεί τεχνητά ή συνθετικά», πρόσθεσε ο McCartney.

«Είναι όλα αληθινά και όλοι παίζουμε σε αυτό. Καθαρίσαμε κάποιες υπάρχουσες ηχογραφήσεις – μια διαδικασία που συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Ελπίζουμε να το αγαπήσετε όσο κι εμείς. Περισσότερα νέα σύντομα», κατέληξε.

Τώρα, σε μια νέα συνέντευξη στο People, ο Ringo Starr μίλησε για την επερχόμενη κυκλοφορία, σχολιάζοντας: «Αυτή είναι η πραγματική φωνή του John Lennon, βγαλμένη, όσο πιο προσεχτικά γινόταν, από μια κασέτα. Και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω για την ώρα».

 

Video Url