Την αντίθεσή του για τις τετράωρες συναυλίες εξέφρασε ο McCartney. «Κατηγορώ τον Springsteen για αυτό»

Wikimedia Commons / Raph_PH

Την αντίθεσή του για όσες συναυλίες διαρκούν τέσσερις ώρες, έχει εκφράσει ο Paul McCartney και υπεύθυνος για αυτή την μόδα είναι ο Bruce Springsteen, όπως δήλωσε.

Καλεσμένος στο podcast, «Conan O'Brien Needs a Friend», ο McCartney δήλωσε ότι ο Springsteen «είναι αυτός που το χάλασε για όλους μας». Ο McCartney μίλησε με νοσταλγία για τις μέρες που μπορούσες να δεις αρκετά συγκροτήματα σε μια μόνο συναυλία. Το πρώην Σκαθάρι είπε στον Conan, «Αυτές τις μέρες, υπάρχει λίγο-πολύ το κυρίως συγκρότημα και μπορεί να υπάρξει και ένα μικρό support σχήμα για προθέρμανση. Τότε, τη δεκαετία του 1960, είχες πολλά γκρουπ σε μια συναυλία, διότι κανείς δεν έπαιζε για πολύ ώρα. Τώρα έχουμε καλλιτέχνες που παίζουν τρεις και τέσσερις ώρες. Κατηγορώ τον Bruce Springsteen για αυτό. Του το έχω πει στα ίσια: εσύ φταις φίλε».

Όταν ρωτήθηκε αν ο Bruce Springsteen «κατέστρεψε» την εμπειρία της συναυλίας παλιάς σχολής, ο McCartney απάντησε: «Το έκανε. Σήμερα δεν μπορείς να παίξεις μόνο μια ώρα. Εμείς παίζαμε μισή ώρα και πληρωνόμασταν για αυτό. Αυτή ήταν η φάση μας. Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί ήταν τόσο σύντομο και η εξήγηση ήταν ότι υπήρχαν πολλά γκρουπ που συμμετείχαν από λίγο. Η μισή ώρα μας φαινόταν πολύ», πρόσθεσε ο McCartney.

Ο McCartney εμφανίστηκε στο podcast του Conan εν μέρει για να προωθήσει τη νέα του έκθεση φωτογραφίας, «Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm», η οποία πραγματοποιήθηκε στην National Portrait Gallery στο Λονδίνο. Στην έκθεση παρουσιάζεται ο ίδιος, ο John Lennon, ο George Harrison και ο Ringo Starr όταν κυριαρχούσε η Beatlemania. Οι φωτογραφίες εμφανίζονται επίσης στο βιβλίο, «1964: Eyes of the Storm», το οποίο κυκλοφόρησε στις 13 Ιουνίου.