Το TikTok ιδρύει «συμβούλιο νέων» ελπίζοντας να δημιουργήσει μια καλύτερη πλατφόρμα για τους εφήβους

Photo by Unsplash

Το TikTok ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα συμβούλιο νέων, με αποστολή τη δημιουργία καινούργιων εργαλείων ασφαλείας που θα είναι πιο αποτελεσματικά για τους νεαρούς χρήστες του.

Σύμφωνα με NBC News, το TikTok είπε ότι το συμβούλιο, το οποίο θα αποτελείται από εφήβους, θα παρέχει στην εταιρεία σχόλια από νεότερους χρήστες σχετικά με την εμπειρία τους με το TikTok, κάτι το οποίο θα βοηθήσει την εταιρεία να αποφύγει την δημιουργία εργαλεία ασφαλείας που θα είναι «αναποτελεσματικά ή ανεπαρκή».

Η εκπρόσωπος του TikTok, Julie de Bailliencourt είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να βάλει μπρος το συμβούλιο μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία. «Είναι ακόμη σε πολύ πρώιμα στάδια, αλλά και πάλι, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε πραγματικά αποτελεσματικά προϊόντα και πολιτικές που προστατεύουν τους νέους, αλλά και τους επιτρέπουν να βρουν μια φωνή», είπε η de Bailliencourt. «Και πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουμε με προσοχή τι έχουν να πουν οι νέοι για όλα αυτά».

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακριθεί σχετικά με τον αντίκτυπό τους στην ψυχική υγεία των παιδιών και αρκετοί έφηβοι είπαν στο NBC News ότι ένιωθαν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευθύνονται εν μέρει για την επιδείνωση της ψυχικής υγείας τους.

«Το συμβούλιο νέων είναι ιδέα του Cormac Keenan, του επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του TikTok, ο οποίος το πρότεινε στην εταιρεία πριν από μερικούς μήνες», είπε η de Bailliencourt. «Σκεφτήκαμε ότι αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα και πιστεύουμε ότι θα κάνει μια σημαντική διαφορά στην προσέγγισή μας».

Εκτός από θέματα ασφαλείας, η de Bailliencourt είπε ότι ελπίζουν να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την γενική ευημερία των νέων, τον ψηφιακό αναλφαβητισμό και άλλα, όσο το TikTok συμβουλεύεται ειδικούς για το πώς να προστατεύσει καλύτερα τους εφήβους που θα βρεθούν στο εν λόγω συμβούλιο.

Είπε επίσης, ότι η εταιρεία θα φροντίσει ώστε να εκπροσωπούνται όσες περισσότερες χώρες και κοινότητες γίνεται. «Η δουλειά μας δεν τελειώνει ποτέ σε αυτόν τον χώρο», είπε η de Bailliencourt για την ασφάλεια. «Είναι ένας αγώνας προς την κορυφή όσον αφορά στη δημιουργία ασφάλειας στο διαδίκτυο».