Οι Daft Punk κυκλοφόρησαν την επετειακή έκδοση του Random Access Memories

Wikimedia Commons / Sony Music Entertainment

Οι Daft Punk κυκλοφόρησαν την επετειακή επανέκδοση του τελευταίου τους άλμπουμ, Random Access Memories για τα δέκα χρόνια απο την κυκλοφορία του. Περιλαμβάνονται εννέα ακυκλοφόρητα κομμάτια - συνολικά 35 λεπτά νέας μουσικής και η κυκλοφορία προσφέρει μια μοναδική ματιά στη δημιουργική διαδικασία του γαλλικού ντουέτου και αποτίει φόρο τιμής στο επιτυχημένο διπλό άλμπουμ του 2013.

Το ντουέτο έβγαλε επίσης ένα βίντεο για το νέο κομμάτι «Infinity Repeating» με τον Julian Casablancas + The Voidz, το οποίο τόνισαν ότι θα είναι και το τελευταίο τους μουσικό βίντεο.

Το «Infinity Repeating» ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια των αρχικών ηχογραφήσεων για το Random Access Memories στα Conway Recording Studios στο Λος Άντζελες και στα Electric Lady Studios στη Νέα Υόρκη. Όπως δηλώνει και ο τίτλος του, το κομμάτι είναι χτισμένο γύρω από μια λούπα, όπως μας έχει συνηθίσει το συγκρότημα και οι στίχοι μαζί με το animation βίντεο παραπέμπουν στη σύγκρουση της ανθρωπότητας και της τεχνολογίας, ένα θέμα που κυριαρχεί σε όλο το άλμπουμ. «Είναι υπέροχο και ταυτόχρονα παράξενο, όπως ο  άνθρωπος», είπε ο Casablancas σε μια δήλωση σχετικά με το νόημα του τραγουδιού. «Και, όπως ο άνθρωπος, έχει εμμονή με το άπειρο και κάνει συνεχώς τα ίδια λάθη».

Στην επανέκδοση εμφανίζονται επίσης demos μαζί με κάποιες ηχογραφήσεις, καθώς επίσης και άλλες πληροφορίες για τον κόσμο των Daft Punk και των συνεργατών τους. Ένα από τα highlights, το σινγκλ «The Writing of Fragments of Time», περιλαμβάνει τον Thomas Bangalter και τον συμπαραγωγό Todd Edwards καθώς συζητούν τη μελωδία και τους στίχους για το «Fragments of Time», ρίχνοντας φως πίσω από την δημιουργική διαδικασία του ντουέτου.

 

Video Url

 

Τον Απρίλιο, μιλώντας στο BBC για την απόφαση τους να χωρίσουν, ο Bangalter είπε: «Οι Daft Punk ήταν ένα project που θόλωσε τη γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας με αυτούς τους χαρακτήρες ρομπότ. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα και τον Guy-Manuel να μην χαλάσουμε την αφήγηση όσο συνέβαινε. Τώρα η ιστορία τελείωσε, ένιωσα ενδιαφέρον να αποκαλύψω μέρος της δημιουργικής διαδικασίας που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον άνθρωπο και δεν είναι κανενός είδους αλγόριθμου».

 

Video Url