Ο Jay-Z είναι πιο πλούσιος από ποτέ, καθώς η περιουσία του έφθασε στο εκπληκτικό ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων

Copyright Instagram @jayzz_official

Το Forbes ενημέρωσε την περιουσία του 53χρονου ράπερ - Πούλησε το 50% της εταιρίας του D'Ussé Cognac στην Bacardi για 750 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο - Ο Jay-Z κατέχει αυτή τη στιγμή τον τίτλο του πλουσιότερου ράπερ στον κόσμο.

Ο 53χρονος μεγιστάνας της μουσικής αξίζει τώρα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes, αφού το site ενημέρωσε την εκτίμησή του για την καθαρή του περιουσία την Παρασκευή.

Στην τεράστια περιουσία του, που πρόσφατα ξεπέρασε το όριο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνέβαλε η πρόσφατη πώλησή του 50 τοις εκατό του μεριδίου του της πολυτελής  μάρκας κονιάκ D'Ussé Cognac πίσω στη Bacardi, η οποία του απέφερε 750 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το TMZ.

 

Παρά την πώληση, ο Jay (πραγματικό όνομα: Shawn Carter) θα εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικό κομμάτι της εταιρίας αλκοολούχων ποτών στο μέλλον, επομένως είναι έτοιμος να αποκομίσει τα οφέλη εάν οι πωλήσεις της αυξηθούν.

Η οικογενειακή του περιουσία είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς η 41χρονη σύζυγός του Beyoncé αξίζει 426 εκατομμύρια δολάρια από το 2022.

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το Forbes είχε ανακηρύξει τον Jay-Z τον 1.210ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, αν και αυτή η κατάταξη αλλάζει συχνά. «Η ανάπτυξη της D’Ussé την τελευταία δεκαετία, από μια ιδέα σε ένα από τα πιο γρήγορα σε πωλήσεις αλκοολούχα ποτά στην ιστορία ήταν μια ευλογία», είπε ο Jay σε μια δήλωση μόλις ανακοινώθηκε η συμφωνία. «Η επόμενη φάση αυτού του ταξιδιού θα εδραιώσει περαιτέρω την κληρονομιά της D’Ussé ως μία από τις πιο σεβαστές μάρκες στον κόσμο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ανανεώσω αυτή τη συνεργασία με την Bacardi».

Ο Jay-Z έχει επίσης και μια ακόμη εξίσου σημαντική διάκριση αφού το Billboard τον κατέταξε ως τον καλύτερο ράπερ όλων των εποχών τον περασμένο μήνα σε μια λίστα με τους 50 καλύτερους MCs. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, έχει επίσης τη διάκριση ότι έχει τα περισσότερα Grammy για έναν ράπερ, κερδίζοντας συνολικά 24.

 

 

Ωστόσο, η σύζυγός του, Beyoncé τον ξεπέρασε - και όλους τους άλλους - ως η καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία Grammys, όταν έφτασε συνολικά τα 32 στην φετινή τελετή, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο θρυλικός κλασικός μαέστρος Georg Solti.

Η Beyoncé εξακολουθεί να έχει καθαρή περιουσία 426 εκατομμύρια δολάρια, εν μέρει χάρη στις πωλήσεις ρεκόρ των άλμπουμ της και τις δημοφιλείς της περιοδείες. Αυτή και ο Jay έχουν κάνει πολλές περιοδείες ως ντουέτο και το 2018 κυκλοφόρησαν από κοινού το επιτυχημένο άλμπουμ τους, Everything Is Love.

Αυτή την εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η Beyoncé και η Adidas συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν τους δρόμους της, ενώ η σειρά αθλητικής ενδυμασίας, Ivy Park, θα περάσει ξανά στα χέρια της τραγουδίστριας. Με αυτή την συμφωνία, θα κερδίζει 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.