Ο Dave Mustaine για μελλοντική περιοδεία με τους Metallica: «Τι ακριβώς φοβούνται;»

Wikimedia Commons / Athanasius Soter

Ο Dave Mustaine μίλησε για άλλη μια φορά για τη θυελλώδη σχέση μεταξύ του ίδιου και των Metallica.

Η μακροχρόνια κόντρα μεταξύ Mustaine και Metallica έχει χιλιοειπωθεί. Το 1983, οι Metallica απέλυσαν τον Mustaine, ο οποίος αμέσως μετά δημιούργησε τους Megadeth. Οι Metallica κατέληξαν να γίνουν κορυφαίο metal συγκρότημα και ο Mustaine είχε μια εξαιρετικά πετυχημένη πορεία, νοιώθοντας όμως πικραμένος για τον τρόπο που έγινε η απομάκρυνσή του. Όσο ήταν μέλος των Metallica, έγραψε τα πρώτα τους τραγούδια - συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους του ντεμπούτου άλμπουμ τους Kill ‘Em All.

Με τα χρόνια, έγιναν κινήσεις και από τις δύο πλευρές για να συμφιλιωθούν. Ο Mustaine εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ, Some Kind of Monster και στην συνέχεια και τα δύο συγκροτήματα Megadeth και Metallica ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια σειρά συναυλιών, την γνωστή "Big 4" με τους Slayer και τους Anthrax. Αλλά, κάποια σχόλια από τον Mustaine σε μια νέα συνέντευξη στο Guitar World δείχνουν ότι είναι ακόμα αγανακτισμένος.

«Ήθελα τα πράγματα να συμφιλιωθούν και να γίνουμε φίλοι», είπε ο Mustaine. «Αλλά, για κάποιο λόγο, αυτό ποτέ δεν συνέβη. Και οι Metallica εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη με τους Megadeth και τον ρώτησα: Είσαι ο ατζέντης των Metallica. Γιατί δεν παίζουν μαζί μας; Τι φοβούνται;»

Συνέχισε λέγοντας: «Το γεγονός είναι απλό. Ο κόσμος θέλει να δει τους Megadeth και τους Metallica να παίζουν μαζί… Χρειάζονται οι Megadeth τους Metallica; Όχι. Αλλά οι Metallica μιλάνε για τους θαυμαστές τους, αλλά δεν τους δίνουν αυτό που ζητούν. Τι φοβούνται; Δεν γνωρίζω. Δεν είμαι εγώ. Είναι αυτοί».

Είναι πιθανό η κόντρα να άνοιξε ξανά, όταν μια διαμάχη μεταξύ Mustaine και Metallica για το ποιος έγραψε κάποια κομμάτια, σαμποτάρισε ένα μελλοντικό box set με τίτλο No Life 'til Leather το 2017 (ο Mustaine έπαιζε lead κιθάρα στο demo του No Life 'til Leather και είχε γράψει τέσσερα από τα επτά τραγούδια). Στη συνέντευξη του Guitar World, ο Mustaine είχε κάποια πράγματα να πει για όσους υποτιμούσαν την επιρροή του στην καριέρα των Metallica.

«Θυμηθείτε, οι Metallica έκαναν ένα μεγάλο ξεκίνημα και το έκαναν πάνω σε αυτά που έγραψα εγώ», είπε. «Έγιναν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο και χάνουν τον χρόνο τους προσπαθώντας να με δυσφημήσουν λέγοντας ότι δεν είμαι καλός κιθαρίστας. Τι είπες; Νομίζω ότι έγραψα πολλά από τα τραγούδια που σε έκαναν διάσημο, οπότε μάλλον θα πρέπει να ξανατσεκάρεις αυτή τη ανόητη δήλωση. Και έχεις τα πρόβατα που τους ακολουθούν να το πιστεύουν».

Μια κοινή περιοδεία δεν φαίνεται πιθανή σύντομα. Αντίθετα, οι Metallica πρόκειται να κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ, 72 Seasons, στις 14 Απριλίου και θα περιοδεύσουν στη Βόρεια Αμερική το 2023 και το 2024 με ένα εναλλασσόμενο καστ από support γκρουπς χωρίς φυσικά τους Megadeth.