Το November Rain των Guns N' Roses έγινε το πρώτο ροκ βίντεο που έφτασε τις 2 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube

Το November Rain των Guns N' Roses είναι το πρώτο ροκ βίντεο που φθάνει τις 2 δισεκατομμύρια προβολές. Το ρεκόρ έρχεται μετά από 13 περίπου χρόνια από τότε που το κλιπ του 1991 ανέβηκε στο YouTube την ημέρα των Χριστουγέννων το 2009. Το κομμάτι είναι το τρίτο σινγκλ από το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Guns N' Roses, Use Your Illusion I. Έφτασε στο νούμερο τρία στο αμερικανικό Billboard Hot 100 και ήταν το τραγούδι με την μεγαλύτερη διάρκεια (9 λεπτά) που μπήκε στην πρώτη δεκάδα τη στιγμή της κυκλοφορίας του και είναι ένα από τα πιο ακριβά μουσικά βίντεο όλων των εποχών.

Το σενάριο του επικού μουσικού βίντεο με πρωταγωνιστές τον τραγουδιστή Axl Rose και την τότε κοπέλα του, το supermodel Stephanie Seymour είναι βασισμένο στην ιστορία του Del James, Without You. Το κλιπ περιλαμβάνει την αξέχαστη σκηνή με τον κιθαρίστα Slash να βγαίνει έξω από την εκκλησία για να παραδώσει ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα σόλο του. Τα γυρίσματα αυτής της σκηνής έγιναν στο Νέο Μεξικό, όπου είχαν μεταφέρει ένα κτίριο εκκλησίας ειδικά για αυτά τα πλάνα.

Ενώ πολλά μουσικά βίντεο έχουν ξεπεράσει το όριο των 2 δισεκατομμυρίων προβολών στο YouTube, το November Rain είναι το πρώτο αμιγώς ροκ βίντεο που το κάνει. Το Believer των Imagine Dragons έχει 2,3 δισεκατομμύρια προβολές και η συνεργασία των Coldplay με τους The Chainsmokers στο Something Just Like This έχει 2,1 δισεκατομμύρια προβολές, αλλά κανένα από αυτά τα τραγούδια δεν είναι πραγματικά ροκ κομμάτια. Το μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube είναι το Despacito του Luis Fonsi (με τον Daddy Yankee), το οποίο έχει 8 δισεκατομμύρια προβολές.

Άλλα ροκ βίντεο που πλησιάζουν τα 2 δισεκατομμύρια είναι το Numb των Linkin Park (1,9 δισεκατομμύρια) και το Smells Like Teen Spirit των Nirvana (1,6 δισεκατομμύρια).
    

Video Url