Η οικογένεια του George Michael επικροτεί την υποψηφιότητά του για το Rock & Roll Hall of Fame

Copyright Instagram @georgemofficial

Ο πρώην frontman των Wham! είναι υποψήφιος για ένταξη στο Rock & Roll Hall of Fame μαζί με την Kate Bush, τους Iron Maiden, τους Joy Division/New Order και 10 άλλες καλλιτέχνες.

Η οικογένεια του George Michael ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για τη «συνεχή υποστήριξή τους» μετά την υποψηφιότητα του σταρ για ένταξη στο Hall of Fame.
Η εταιρία που τον εκπροσωπεί, η George Michael Entertainment, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που ο George Michael αναγνωρίστηκε και προτάθηκε για να εισαχθεί στο Rock & Roll Hall of Fame για το 2023. Μαζί με τις πολλές διακρίσεις που έλαβε σε όλη την καριέρα του, γνωρίζουμε ότι θα είχε την τιμή να συμπεριληφθεί στη φετινή εξαιρετική ομάδα ταλαντούχων μουσικών».

«Εκ μέρους της οικογένειας του George και της GME θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους άλλους υποψήφιους και να ευχαριστήσουμε τους πιστούς θαυμαστές του George και τους λάτρεις της μουσικής του για τη συνεχή υποστήριξή τους».

Εάν ένας καλλιτέχνης προταθεί για ένταξη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταφέρει να μπει, καθότι πρέπει πρώτα να διεξαχθεί ψηφοφορία για να αποφασιστεί ποιος θα έχει την τιμή να μπει στο μουσείο μουσικής στην πόλη Κλίβελαντ των ΗΠΑ στο Οχάιο με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται τον Μάιο.

Οι καλλιτέχνες πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει την πρώτη τους εμπορική ηχογράφηση τουλάχιστον 25 χρόνια πριν, για να είναι κατάλληλοι για ένταξη.
Ο τραγουδιστής του Wake Me Up Before You Go-Go είναι ένας από τους οκτώ υποψηφίους που είναι για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο, μαζί με την ράπερ Missy Elliott και το ροκ συγκρότημα The White Stripes.

Η Bush ήταν υποψήφια πέρυσι, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και η φετινή της υποψηφιότητα μπορεί να οφείλεται στη απρόσμενη δημοτικότητα που κέρδισε μετά την επιτυχία της τηλεοπτικής εκπομπής Stranger Things με το τραγούδι της Running Up That Hill (A Deal with God).

Οι υποψήφιοι θα ψηφιστούν από περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες, ιστορικούς και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας. Οι θαυμαστές μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά ή αυτοπροσώπως στο μουσείο, με τους πέντε κορυφαίους καλλιτέχνες που θα επιλεχθούν από το κοινό να συνθέτουν ένα «ψηφοδέλτιο θαυμαστών» που θα συγκριθεί με τα άλλα επίσημα ψηφοδέλτια.

 

 

Ο John Sykes, πρόεδρος του Rock & Roll Hall of Fame Foundation, δήλωσε: «Αυτή η λίστα εκλεκτών υποψηφίων αντικατοπτρίζει τους διαφορετικούς καλλιτέχνες και τη μουσική που τιμά και γιορτάζει το Rock & Roll Hall of Fame. Αυτοί οι καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους ήχους που επηρέασαν γενιές και όλους όσους ακολούθησαν τα βήματά τους».

 

Video Url