Ο Steven Spielberg ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον διάσημο συνθέτη John Williams

Wikimedia Commons / Chris Devers & Georges Biard

Οι δύο τους έχουν συνεργαστεί σε 27 ταινίες.

Όπως αναφέρει το Deadline, ο Steven Spielberg  μέσω της εταιρίας παραγωγής Amblin Television εργάζεται σε μια ταινία μεγάλου μήκους για τον θρυλικό 91χρονο συνθέτη μαζί με την Imagine Documentaries και τη Nedland Media. Οι Brian Grazer, Ron Howard, Darryl Frank, Justin Falvey, Justin Wilkes, Sara Bernstein και Meredith Kaulfers θα είναι επίσης εκτελεστικοί παραγωγοί.

Ο 76χρονος Spielberg συνεργάστηκε με τον Williams σε 27 από τις ταινίες του, με πιο πρόσφατη την The Fabelmans, η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής. Συνολικά ο Williams έχει προταθεί για 52 Βραβεία Όσκαρ και έχει κερδίσει πέντε για τα Fiddler on the Roof, Jaws, Star Wars, E.T. και Schindler’s List. Έχει επίσης κερδίσει 25 βραβεία Grammy, έξι βραβεία Emmy και αμέτρητα άλλα κατά την διάρκεια της 50χρονςη καριέρας του.

Ο John Williams αναμενόταν να αποσυρθεί αφού τελείωσε το Indiana Jones and the Dial of Destiny, σε σκηνοθεσία James Mangold. Αλλά, σε μια συζήτηση με τον Spielberg νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Williams εξέπληξε τον φίλο του λέγοντας ότι δεν σχεδίαζε να αποσυρθεί μετά από την ταινία. 

Ο Spielberg συνέκρινε τη 50χρονη σχέση τους με τον ιδανικό γάμο. «Δεν νομίζω ότι είχαμε ποτέ διαφωνία», είπε, προσθέτοντας χαριτολογώντας, «Δηλαδή, τι να κάνω; Να κάτσω και να γράψω τη μουσική μόνος μου;»

 

Video Url