Ποιο μέλος των Beatles είχε τις περισσότερες νούμερο ένα επιτυχίες;

Wikimedia Commons / Bo Trenter

Οι Beatles ήξεραν πραγματικά πώς να γράψουν ένα hit single. Από την αρχή της καριέρας τους στην δεκαετία του 1960, μέχρι το κορυφαίο τελευταίο τους άλμπουμ, τα σκαθάρια σπάνια έκαναν λάθη, κυκλοφορώντας εμβληματικές επιτυχίες όπως τα «Please Please Me», «Nowhere Man», «Strawberry Fields Forever» και «Let It Be».

Το να μετρήσει κανείς ακριβώς πόσα νούμερο ένα hits είχαν οι Beatles είναι πιο δύσκολο από όσο φαντάζεστε. Το επίσημο UK Singles Chart δεν καθιερώθηκε μέχρι τον Φεβρουάριο του 1969, όταν οι Beatles πλησίαζαν ήδη στο τέλος της καριέρας τους. Επίσης, υπήρχε η συνήθεια του συγκροτήματος να κυκλοφορεί double A-sides, κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα.

Παρ’ όλα αυτά, ο παραγωγός των Beatles, George Martin, συγκέντρωσε σε μια συλλογή, όλα τα τραγούδια που βρέθηκαν στη νούμερο ένα θέση στο Billboard Hot 100 ή στο Record Retailer Chart. Αν και η συλλογή είχε κάποιες παραλείψεις, μπορούμε ωστόσο να καθορίσουμε πόσα νούμερο ένα hits είχαν οι Beatles ως συγκρότημα και πόσα ως μεμονωμένα μέλη. 

Πόσα νούμερο ένα hits είχαν οι Beatles;

Σύμφωνα με το Far Out Magazine, oι Beatles είχαν 32 νούμερο ένα hits συνολικά. Το πρώτο νούμερο ένα single των Beatles ήταν το «Please Please Me». Λέγεται ότι ο George Martin συνεχάρη το συγκρότημα για την πρώτη τους επιτυχία του δίσκου με το που ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση στο στούντιο. Τελικά, η πρόβλεψή του αποδείχθηκε σωστή. Το τελευταίο νούμερο ένα hit του συγκροτήματος, εν τω μεταξύ, ήταν το «For You Blue».

Ποιος από τους Beatles είχε τα περισσότερα hits με το συγκρότημα;

Ο Paul McCartney μπορεί να είχε αποκτήσει τη φήμη του σκληρά εργαζόμενου Beatle, αλλά πίσω στη δεκαετία του 1960, βρισκόταν σε σκληρό ανταγωνισμό με τον John Lennon. Στο τέλος, φυσικά, ο Paul κέρδισε.

Ξεκίνησε με τα «Can't Buy Me Love» και «Love Me Do», γράφοντας το εξαιρετικά επιτυχημένο «Yesterday» το 1965. Όταν οι Beatles χώρισαν τους δρόμους τους, ο Paul είχε γράψει τουλάχιστον δέκα νούμερο ένα hits ως βασικός συνθέτης. Όσον αφορά στο ποιος έγραψε τα περισσότερα τραγούδια, αυτός θα ήταν ο John Lennon, με 66 κομμάτια σε αντίθεση με τον Paul ο οπoιός έγραψε 60 τραγούδια. Ο George Harrison, εν τω μεταξύ, συνέβαλε με 27 τραγούδια συνολικά.

Πόσες νούμερο ένα επιτυχίες είχαν οι Beatles ως σόλο καλλιτέχνες;

Ως το σκαθάρι με τη μεγαλύτερη σόλο καριέρα, δεν αποτελεί έκπληξη που ο Paul McCartney έχει τα περισσότερα σόλο νούμερο ένα singles με εννέα νούμερο ένα τραγούδια εκτός των Beatles. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το «Silly Love Songs» των Wings, το οποίο κατείχε την πρώτη θέση για πέντε μη συνεχόμενες εβδομάδες τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1976.

Ο George Harrison, ο πρώτος Beatle που πέτυχε ένα νούμερο ένα single ως σόλο καλλιτέχνης, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τρεις νούμερο ένα σόλο επιτυχίες. Αυτά περιλαμβάνουν το «My Sweet Lord» από το All Things Must Pass, το «Give Me Love (Give Me Peace on Earth)» από το Living in the Material World και το «Got My Mind Set On You» από το Cloud Nine.

Ο Ringo Starr και ο John Lennon βρίσκονται στην τρίτη θέση με δύο νούμερο ένα σόλο επιτυχίες ο καθένας. Ο Lennon κατέκτησε την πρώτη θέση στις ΗΠΑ με το «Whatever Gets You Thru the Night» από το 1974 και το «(Just Like) Starting Over» από το 1980. Ο Starr κέρδισε επίσης δύο νούμερο ένα hits στις ΗΠΑ με το «Photograph» και το "You're Sixteen».

Ποιος από τους Beatles είχε τα περισσότερα νούμερα ένα hits συνολικά;

Ο Paul McCartney έχει τα περισσότερα νούμερα ένα hits συνολικά, έχοντας γράψει δέκα για τους Beatles (όταν πιστώνεται ως βασικός τραγουδοποιός) και εννέα ως σόλο καλλιτέχνης ή με τους Wings. Αυτό ανεβάζει το σύνολο του σε 19. Αν μετρήσετε τα singles στα οποία πιστώθηκε ως συν-δημιουργός, αυτός ο αριθμός ανεβαίνει στα 32, 20 εκ των οποίων ήταν με τους Beatles.

 

Video Url