Οι 10 κορυφαίοι ντράμερ όλων των εποχών, με βάση την καθαρή τους αξία

Wikimedia Commons / slgckgc

Οι ντράμερς συνήθως δεν απολαμβάνουν τον ίδιο πλούτο και την ίδια φήμη με τον τραγουδιστή ή τον κιθαρίστα ενός συγκροτήματος, αλλά η συνεισφορά τους είναι εξίσου σημαντική.

Οι μουσικοί αυτής της λίστας όχι μόνο κρατούν τον ρυθμό, αλλά έχουν επηρεάσει επίσης γενιές μουσικών, πουλώντας ταυτόχρονα μερικά εκατομμύρια άλμπουμ. Αυτό, φυσικά, απλώς προσθέτει στην τεράστια καθαρή τους αξία.

Αλλά, πόσο ακριβώς αξίζουν οι μεγαλύτεροι ντράμερ όλων των εποχών; Η κατάταξη είναι με βάση τα κέρδη τους.

10. Travis Barker,  Blink 182

Καθαρή περιουσία: 50 εκατομμύρια δολάρια

Wikimedia Commons / Brennan Schnell

Το περιοδικό Rolling Stone συμπεριέλαβε τον Travis Barker στη λίστα του 2016 με τους 100 καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών, αλλά ο ντράμερ των Blink 182 κάνει πολλά περισσότερα από αυτό. Εμφανίστηκε επίσης στη δική του σειρά reality του MTV, "Meet the Barkers", ίδρυσε μια εταιρεία μόδας και μια δισκογραφική εταιρεία και δημοσίευσε ακόμη και τα απομνημονεύματά του, "Can I Say: Living Large, Cheating Death, and Drums, Drums, Drums". Και μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα παντρεύτηκε την Kourtney Kardashian, η οποία έχει δική της καθαρή περιουσία 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Blink 182 έχουν πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και πρόκειται να ξεκινήσουν παγκόσμια περιοδεία μέσα στο 2023. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

 

9. Chad Smith, Red Hot Chili Peppers

Καθαρή περιουσία: 90 εκατομμύρια δολάρια

Wikimedia Commons / Piyush Kumar

Ο Chad Smith δεν είναι ο αρχικός ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, αλλά είναι με το συγκρότημα το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας τους. Εντάχθηκε για πρώτη φορά το 1988, όταν το συγκρότημα άρχισε να γίνεται mainstream. Το "Mother's Milk", που κυκλοφόρησε το 1989, ήταν η πρώτη πραγματική επιτυχία τους, αλλά ήταν η συνέχεια του "Blood Sugar Sex Magik" που τους εκτόξευσε στην κορυφή, πουλώντας περισσότερα από 13 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Συνολικά, το συγκρότημα έχει πουλήσει 120 εκατομμύρια άλμπουμ και συνεχίζει να ηχογραφεί και να περιοδεύει. Οι Red Hot Chili Peppers εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2012 και έλαβαν ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame το 2022.

 

8. Joey Kramer, Aerosmith

Καθαρή περιουσία: 100 εκατομμύρια δολάρια

Instagram @aerosmith

Ο Joey Kramer κρατάει το tempo στους Aerosmith από την αρχή το 1970. Η επιρροή του είναι τέτοια που ήταν αυτός που βρήκε το όνομα του συγκροτήματος παίζοντας με τις λέξεις από το άλμπουμ "Aerial Ballet" του Harry Nilsson.

Παίζει με τους Aerosmith σταθερά με εξαίρεση τα τελευταία δύο χρόνια, όταν πήρε άδεια για να ασχοληθεί με θέματα υγείας και οικογένειας. Οι Aerosmith είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αμερικανικά συγκροτήματα στην ιστορία, πουλώντας πάνω από 150 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

 

7. Roger Taylor, Queen

Καθαρή περιουσία: 200 εκατομμύρια δολάρια    

Wikimedia Commons /Raph_PH

Όταν ο τραγουδιστής ενός συγκροτήματος πεθαίνει, αυτό συνήθως είναι καταστροφικό για τα υπόλοιπα μέλη, αλλά αυτό δεν συνέβη με τους Queen, οι οποίοι, με τη βοήθεια του ντράμερ Roger Taylor, επανεφευρέθηκαν μετά τον θάνατο του Freddie Mercury το 1991. Παρόλο που δεν έχουν ηχογραφήσει τίποτα καινούργιο εδώ και δεκαετίες, εκτελούν συνεχώς sold out συναυλίες με τον Adam Lambert στα φωνητικά.

Ο Taylor χρίστηκε Αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας  το 2020 και έχει αφιερώσει τον τίτλο του στον ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins, ο οποίος έφυγε πέρσι. Ο Taylor μαζί με τον Brian May ήταν επίσης σύμβουλοι στην πολύ επιτυχημένη βιογραφική ταινία του Freddie Mercury, "Bohemian Rhapsody". 

 

6. Don Henley, Eagles

Καθαρή περιουσία: 200 εκατομμύρια δολάρια

Youtube / The Howard Stern Show

Επειδή ο Don Henley έχει υπάρξει frontman και σόλο καλλιτέχνης για τόσο καιρό, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ντράμερ σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών. Το ‘αλμπουμ "Hotel California" των Eagles πούλησε 32 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και η συλλογή τους "Greatest Hits (1971-1975)" πούλησε άλλα 32 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η περιοδεία "An Evening With the Eagles" συγκέντρωσε 73,4 εκατομμύρια δολάρια το 2019 με μόλις 29 παραστάσεις. Ως ένας από τους βασικούς τραγουδοποιούς των Eagles, ο Henley είναι το πλουσιότερο μέλος του συγκροτήματος.

 

5. Phil Collins, Genesis

Καθαρή περιουσία: 300 εκατομμύρια δολάρια

Wikimedia Commons / public domain

Ο Phil Collins έχει μια ιστορική και επιτυχημένη καριέρα - τόσο ως μέλος των Genesis όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Το αρχικό συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1967, ενώ τα μέλη του ήταν ακόμα στο σχολείο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι Genesis ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του prog-rock. Μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Peter Gabriel και του κιθαρίστα Steve Hackett, ο Collins, ο οποίος τραγούδησε backup στις αρχικές ηχογραφήσεις, έγινε ο frontman του συγκροτήματος (ενώ έπαιζε ακόμα ντραμς) και οδήγησε τους Genesis στη κατάκτηση των charts.

Στη δεκαετία του 1980, ενώ ήταν ακόμη με τους Genesis, η σόλο καριέρα του Collins απογειώθηκε με μια ατελείωτη σειρά επιτυχιών, όπως τα "In the Air Tonight", "Easy Lover" και "Sussudio".

 

4. Dave Grohl, Nirvana - Foo Fighters

Καθαρή περιουσία: 320 εκατομμύρια δολάρια

Wikimedia Commons / Kristof Acke

Ο Dave Grohl έχει κάνει κάτι που δύσκολα το συναντάς σε άλλους μουσικούς- έχει συμμετάσχει σε δύο εξαιρετικές μπάντες τόσο ως ντράμερ όσο και ως frontman. Φυσικά, οι Nirvana έγιναν επιτυχία μέσα σε μια νύχτα στη δεκαετία του 1990, γεννώντας το grunge. Μετά τον θάνατο του Kurt Cobain το 1994, ο Grohl επανεφηύρε τον εαυτό του ως frontman στους Foo Fighters, οι οποίοι γνώρισαν επίσης επιτυχία στα charts με τραγούδια όπως τα "Everlong", "The Best of You" και "My Hero", μεταξύ άλλων.

Ο απροσδόκητος θάνατος του ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins, άφησε το μέλλον της μπάντας στον αέρα, αλλά όπως έχουν δηλώσει, θα επιστρέψουν το 2023.

 

3. Larry Mullen, U2

Καθαρή περιουσία: 350 εκατομμύρια δολάρια

Wikimedia Commons / Michael Dinger

Ο Larry Mullen είναι αναπόσπαστο μέρος των U2 από το 1980 που ξεκίνησε το συγκρότημα. Οι U2 είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην ιστορία και έχουν πουλήσει σχεδόν 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ωστόσο, εάν το συγκρότημα περιοδεύσει το 2023, ο Mullen μπορεί να μην είναι μέρος της επανένωσης, επιλέγοντας αντ 'αυτού να κάνει ένα διάλειμμα λόγω τραυματισμών που έχει υποστεί από το όλα αυτά τα χρόνια πίσω από τα ντραμς.

 

2. Lars Ulrich, Metallica

Καθαρή περιουσία: 350 εκατομμύρια δολάρια

Wikimedia Commons / Kreepin Deth

Ο Lars Ulrich είναι ιδρυτικό μέλος των Metallica και τυχαίνει να είναι και ο πλουσιότερος από τα υπόλοιπα μέλη. Εκτός από την επιτυχία του με το συγκρότημα (πάνω από 125 εκατομμύρια άλμπουμ πουλήθηκαν μέχρι στιγμής παγκοσμίως), είναι ιδιοκτήτης πολλών ακίνητων στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Ο Ulrich είναι επίσης συλλέκτης έργων τέχνης.Πούλησε δύο πίνακες ζωγραφικής του Jean Michel Basquiat για σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

 

1. Ringo Starr, The Beatles - Ringo Starr & His All-Starr Band

Καθαρή περιουσία: 350 εκατομμύρια δολάρια

Wikimedia Commons / slgckgc

Οι Beatles εξακολουθούν να είναι ένα συγκρότημα που κερδίζει χρήματα σχεδόν έξι δεκαετίες μετά το ντεμπούτο της μπάντας. Όπως τα υπόλοιπα μέλη των Queen, ο Ringo Starr και ο Paul McCartney διατηρούν ζωντανό το πνεύμα των Beatles. (Όχι ότι χρειάζεται, καθώς η δημοτικότητα της μπάντας δεν μειώθηκε ποτέ). Τα ντραμς του Starr έχουν επηρεάσει σχεδόν κάθε ντράμερ που ακολούθησε, καθώς οι τεχνικές του, που ήταν καινούργιες εκείνη την εποχή, είναι αρκετά συνηθισμένες μεταξύ των μουσικών τώρα.

Εισήχθη στο Modern Drummer Hall of Fame το 1999 και λίγο περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, ονομάστηκε ο πέμπτος καλύτερος ντράμερ όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stone.