Ο Andy Taylor των Duran Duran μιλάει για τη μάχη του με τον καρκίνο

Copyright instagram @andytaylorofficial

Όταν οι Duran Duran εισήχθησαν στο Rock And Roll Hall of Fame τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από μια καριέρα 40 ετών με δεκάδες επιτυχίες και μουσικά βίντεο, ένα βασικό μέλος της μπάντας έλειπε από την εκδήλωση - ο ιδρυτής και κιθαρίστας Andy Taylor.

Οι Duranies - οι θαυμαστές των Duran Duran - ήλπιζαν σε μια επανένωση επί σκηνής με τον Taylor και τους πρώην συμπαίκτες του στο συγκρότημα, την πρώτη μετά από 17 χρόνια. Δεν συνέβη όμως κάτι τέτοιο.

Καθώς ο Simon Le Bon, ο Nick Rhodes, ο John Taylor και ο Roger Taylor (κανένας από τους Taylor δεν είναι συγγενής) αποδέχθηκαν την εισαγωγή τους στο Hall of Fame, διαβάστηκε ένα μήνυμα από τον Andy Taylor, που μιλούσε για πρώτη φορά σχετικά με την μάχη του με τον καρκίνο.

 

«Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Andy διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη τέταρτου σταδίου», είπε ο Le Bon, μεταδίδοντας την άσχημη είδηση, προτού διαβάσει μέρος της επιστολής.

Η διάγνωση ήρθε όταν ο Andy ήταν 56 ετών και καθώς έκανε τζόκινγκ ένιωσε αυτό που περιγράφει ως «αρθριτικό είδος πόνου». Άρχισε να «έχει τα συμπτώματα και δεν τα αναγνώρισε για αυτό που πραγματικά ήταν». Στην συνέχεια εμφανίσθηκαν εξογκώματα στο λαιμό του, ένα ανησυχητικό σημάδι ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση. Τα αποτελέσματα της βιοψίας επιβεβαίωσαν το χειρότερο, μια ασθένεια που περιγράφει ως «θανατική ποινή».

Στο άκουσμα της έκτασης της ασθένειάς του δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο». Λόγω της κακής υγείας του, ο Taylor έχασε την εκδήλωση στο Λος Άντζελες, στην οποία σχεδίαζε να λανσάρει μια νέα κιθάρα.

Τώρα που κυκλοφόρησε η είδηση, ο 61χρονος Taylor χρησιμοποιεί τα social media για να προειδοποιήσει  τον κόσμο ώστε να ελεγχθεί ιατρικά και προτρέπει στις γυναίκες θαυμάστριές του να πιέσουν τους άνδρες τους. «Πιέστε τους, πηγαίνετε να κάνετε ένα τεστ», λέει στο 5 News. «Στην μάχη με τον καρκίνο, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Κάθε λεπτό είναι σαν μια ώρα, κάθε μέρα είναι σαν μια εβδομάδα», εξηγεί. 

Ο Taylor έζησε το όνειρο όσο λίγοι άλλοι. Με μια σειρά από επιτυχίες, όπως τα «Girls On Film», «Rio», «Hungry Like The Wolf», «Is There Something I Should Know», «The Reflex», «Wild Boys», οι Duran Duran ήταν αναμφισβήτητα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα στον πλανήτη στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980. Όλες οι επιτυχίες τους συνοδεύονταν από μουσικά βίντεο που είτε έμοιαζαν με μικρού μήκους ταινίες είτε, στην περίπτωση των «Girls On Film» και «The Chauffeur», ήταν πολύ προκλητικά για την mainstream τηλεόραση.

Χωρίς τη συμβολή του Andy Taylor, πολλοί θαυμαστές και κριτικοί υποστηρίζουν ότι οι Duran Duran δεν θα ήταν το Hall of Fame που είναι σήμερα. Όταν το συγκρότημα χωρίστηκε στα δύο το 1985, μετά την κυκλοφορία του main theme για την ταινία James Bond "A View to A Kill", ο Andy Taylor και ο μπασίστας John Taylor σχημάτισαν τους The Power Station με τον αείμνηστο Robert Palmer και τον Tony Thompson, ενώ οι υπόλοιποι δημιούργησαν τους Arcadia.

Ο Taylor έχει ηχογραφήσει τρία άλμπουμ από τότε που έμαθε για την ασθένειά του και συνεχίζει να παίζει όποτε είναι δυνατόν. «Το να παίζεις κιθάρα έχει ένα απροσδόκητο όφελος. Με βοήθησε πραγματικά να ζήσω με αυτήν την ανίατη ασθένεια».

Video Url