Ο Morrissey απαντά στην "cancel culture" υποδηλώνοντας ότι η Miley Cyrus αποσύρθηκε λόγω των πολιτικών του απόψεων

Copyright facebook @Morrissey Official

Διέψευσε επίσης την ιδέα ότι υποστηρίζει την ακροδεξιά πολιτική, επιμένοντας ότι είναι απολιτικός.

Ο Morrissey έχει δημοσιεύσει μια μακροσκελή ανάρτηση καταγγέλλοντας «τα κοράκια της cancel κουλτούρας» που πιστεύουν ότι η Miley Cyrus ζήτησε να αφαιρεθεί από ένα τραγούδι που είχαν ηχογραφήσει μαζί λόγω των πολιτικών του απόψεων.

Η Cyrus αρχικά επρόκειτο να εμφανιστεί στο τραγούδι «I Am Veronica» προτού προφανώς ζητήσει να αφαιρεθούν τα back vocals της. Την ίδια περίοδο, ο Morrissey επιβεβαίωσε ότι είχε «αποσυρθεί οικειοθελώς από οποιαδήποτε σχέση με την Capitol Records», η οποία επρόκειτο να κυκλοφορήσει το επερχόμενο άλμπουμ του «Bonfire Of Teenagers».

Τώρα, ο Morrissey διέψευσε δημόσια την ιδέα ότι η Cyrus δεν ήθελε πλέον να συνδέεται μαζί του λόγω των απόψεων που είχε εκφράσει στο παρελθόν.
 «Η Miley ήξερε τα πάντα για μένα όταν έφτασε να τραγουδήσει το I Am Veronica, σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Μπήκε στο στούντιο τραγουδώντας ήδη το τραγούδι. Προσφέρθηκε εθελοντικά. Δεν της ζήτησα να εμπλακεί. Ο επαγγελματισμός της ήταν εκπληκτικός, τα φωνητικά της ήταν απόλαυση», έγραψε ο Morrissey στην ανάρτηση στο προσωπικό του site morrisseycentral.com.

«Κάθε λεπτό που πέρασα με τη Miley ήταν όμορφο και διασκεδαστικό. Ρώτησε αν θα μπορούσε να είναι στο βίντεο του Veronica. Ήταν μεγάλη τιμή. Μου είπε ότι τα τραγούδια μου έπαιζαν όλο το 24ωρο στο σπίτι της και είχε φωτογραφηθεί συχνά φορώντας μπλουζάκια Morrissey. Η Miley ήρθε στον κόσμο μου. Δεν μπήκα εγώ στο δικό της. Ήμουν αιώνια ευγνώμων και ακόμα και τώρα, παραμένω έτσι».

Στη συνέχεια, βρήκε την ευκαιρία για να συζητήσει για άλλη μια φορά γαι την cancel κουλτούρα και απάντησε σε εκείνους που ισχυρίστηκαν ότι η Cyrus ήθελε να αφαιρεθεί από το κομμάτι λόγω των πολιτικών απόψεων του Morrissey.
«Οι φίλοι μου ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχει ένας πόλεμος με σκοπό να με βγάλουν εκτός κυκλοφορίας, ο οποίος έχει γίνει ανεξήγητα ανελέητος, παρόλο που το όλο νόημα του cancel culture είναι να μην αναγνωρίσεις ποτέ ξανά όποιον έχει ακυρωθεί», εξήγησε ο Morrissey.

 «Δεν μπορείς συνεχώς να κλαίγεσαι κάθε χρόνο και να επαναλαμβάνεις  ότι “δεν πρέπει να τον ακούνε”, διότι ΕΣΥ επιδεικνύεις μια εμμονή που παροτρύνει τους άλλους. Ήλπιζα κρυφά ότι το όφελος από το να με ακυρώσουν θα ήταν ότι δεν θα μπορούσα ποτέ ξανά να λάβω μια κακή κριτική, γιατί ακόμη και το να μου δώσουν μια ακόμη κακή κριτική, επιβεβαιώνει ότι τελικά δεν με έχουν ακυρώσει».

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτά τα λεγόμενα κοράκια που ακυρώνουν δεν απαντούν σε ερωτήσεις και «στοχεύουν μόνο στην ελίτ της διανόησης». Στη συνέχεια κατηγόρησε τους ανθρώπους που πιστεύει ότι προσπαθούν να τον ακυρώσουν ότι τον «ζήλευαν».

Ο Morrissey αρνήθηκε επίσης ότι έχει ακροδεξιές πεποιθήσεις, αντ' αυτού περιέγραψε τον εαυτό του ως απολιτικό. Είπε επίσης ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ σε εκλογές και ούτε έχει εμπλακεί σε καμία πολιτική υπόθεση. «Αν και η αριστερά άλλαξε και με εγκατέλειψε πριν από πολλά χρόνια, σίγουρα δεν είμαι ακροδεξιός και δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν που να ισχυρίζεται ότι είναι ακροδεξιός. Η πολιτική μου είναι ξεκάθαρη: αναγνωρίζω την πραγματικότητα. Κάποιες πραγματικότητες με τρομάζουν και κάποιες όχι, αλλά αποδέχομαι ότι δεν δημιουργήθηκα έτσι ώστε όλοι οι άλλοι να με ικανοποιούν και να με ευχαριστούν με όλα αυτά που σκέφτονται και κάνουν – τι ζωή θα ήταν αυτή».

Και συνέχισε: «Έχω προσβληθεί σε όλη μου τη ζωή και αυτό με δυνάμωσε και χαίρομαι για αυτό. Μόνο ακούγοντας τις γνώμες των άλλων μπορούμε να σχηματίσουμε αληθινά ορθολογικές απόψεις και επομένως δεν πρέπει ποτέ να αποδεχθούμε μια κοινωνία που απαγορεύει ποικιλία απόψεων».

«Λυπάμαι λοιπόν που πρέπει να αναφέρω σε μερικούς από εσάς ότι δεν είμαι σε καμιά περίπτωση ακροδεξιός», πρόσθεσε.

Ο Morrissey επέκρινε πρόσφατα τις τις προσπάθειες για διαφορετικότητα στον κόσμο της τεχνης και της ψυχαγωγίας, υποστηρίζοντας ότι « η διαφορετικότητα σημαίνει κομφορμισμός - μια τρομερή λέξη».

Πέρυσι, ο κιθαρίστας Johnny Marr από τους The Smiths είπε ότι οι απόψεις του Morrissey είχαν «ρίξει μια σκιά στο συγκρότημα» όσων αφορά στον ίδιο, παρόλο που ποτέ δεν διαφώνησαν για την πολιτική όσο το συγκρότημα ήταν ενεργό.