«Justice for Kurt» ζητάει η Courtney Love με το συμβολικό τραγούδι να μένει εκτός δίσκου

Wikimedia Commons / Manfred Werner

Η Courtney Love έγραψε ένα νέο τραγούδι που ονομάζεται «Justice for Kurt» το οποίο προφανώς απευθύνεται στο κίνημα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις συνθήκες θανάτου του συζύγου της και frontman των Nirvana, Kurt Cobain. Παρ’ όλα αυτα το αφήνει εκτός του επερχόμενου άλμπουμ της γιατί θεωρεί ότι θα «κατέστρεφε» τον δίσκο.

Αυτό είπε η 58χρονη πρώην τραγουδίστρια των Hole στο podcast WTF του κωμικού Marc Maron αυτή την εβδομάδα.

«Γράψαμε ένα κρυφό τραγούδι που δεν μπορούμε να βάλουμε στο άλμπουμ και διαρκεί μόνο δύο λεπτά και 24 δευτερόλεπτα, αλλά είναι ένα ροκ τραγούδι», είπε η Love όταν ρωτήθηκε αν ακόμα φτιάχνει ροκ μουσική.

«Λέγεται Justice for Kurt», εξηγεί πριν φαινομενικά επικρίνει τους επίδοξους ακροατές. «Και είναι υπέροχο και πιστεύουμε ότι θα καταπιεί ολόκληρη την αφήγηση για τον θάνατο του Kurt».

Justice for Kurt είναι επίσης το όνομα των σελίδων θαυμαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Instagram, Twitter και Facebook - που αμφισβητούν την επίσημη αφήγηση για το αν ο θάνατος του τραγουδιστή των Nirvana ήταν συνομωσία.

Η Love συνέχισε λέγοντας: «Δεν αξίζει τον κόπο. Είναι 2:24. Αλλά δεν το βάζω σε αυτόν τον δίσκο για να τον καταστρέψω, σωστά; Παρεμπιπτόντως, ακόμα κυκλοφορεί η φήμη ότι εγώ είμαι αυτός, ξέρεις, ο ψυχοπαθής που τον σκότωσε».

Ο Cobain αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών το 1994. Οι Nirvana κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ πριν διαλυθούν με τον θάνατό του. Οι Hole κυκλοφόρησαν το  Live Through This, το 1994. Το ακολούθησαν με το Celebrity Skin (1998) και το Nobody's Daughter (2010). Η Love τώρα ηχογραφεί ως σόλο καλλιτέχνης.

Η Love ολοκληρώνει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά εδώ και πάνω από μια δεκαετία, ενώ ζει στο Λονδίνο, μόνιμα. Η Courtney έφυγε από το Λος Άντζελες επειδή, όπως λέει στο podcast του Marc, έπρεπε να ξεφύγει από την «υπερκουλτούρα». Είναι μία από τις πολλές συνειδητοποιήσεις στις οποίες κατέληξε τα τελευταία χρόνια, μετά από μια ζωή σκαμπανεβασμάτων,  χάους, δόξας και δυσφημίας. 

Video Url