Πόσα κερδίζει η Mariah Carey από το «All I Want for Christmas Is You»;

Copyright Instagram @mariahcarey

Το κλασικό εορταστικό τραγούδι της Mariah Carey, All I Want for Christmas Is You, είναι το δώρο που συνεχίζει να δίνει για την τραγουδίστρια και την εταιρία της.

Το 2021, η κύρια ηχογράφηση της εκδοχής του τραγουδιού της Carey, που γράφτηκε από κοινού με τον Walter Afanasieff, παρήγαγε 1,747 εκατομμύρια μονάδες κατανάλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Luminate. Από αυτές, 48.000 προήλθαν από downloading του κομματιού, 200 εκατομμύρια προήλθαν από streaming, 52,5 εκατομμύρια προήλθαν από προβολές βίντεο και 24 εκατομμύρια από προγραμματισμένα streams.

Όλες αυτές οι προβολές απέφεραν 1,36 εκατομμύρια δολάρια για την Carey και την δισκογραφική της εταιρία, Sony Music, σύμφωνα με το Billboard.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν μόνο το 51% των πωλήσεων από downloading και το 30,7% streaming, οπότε όταν κοιτάξετε το τραγούδι παγκοσμίως, το Billboard εκτιμά ότι πέρσι η κύρια έκδοση του τραγουδιού της Carey απέφερε σχεδόν 4,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα δικαιώματα έκδοσης απέφεραν άλλα 1,66 εκατομμύρια δολάρια. Σε συνδυασμό, το ποσό ανέρχεται σε 6,16 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια έσοδα και δικαιώματα εκδόσεων.

Video Url