Οι ξύλινες μπάλες του Mick Fleetwood από το εξώφυλλο Rumours δημοπρατήθηκαν για $128.000

Wikimedia Commons / Raphael Pour-Hashemi

Πολλά από τα προσωπικά αντικείμενα της Christine McVie πουλήθηκαν επίσης.

Οι μπάλες του Mick Fleetwood αξίζουν πολλά. Συγκεκριμένα, 128.000 δολάρια, σύμφωνα με τον οπαδό των Fleetwood Mac που αγόρασε τις ξύλινες σφαίρες που κρέμονται ανάμεσα στα πόδια του αρχηγού της μπάντας στο εξώφυλλο του Rumours.

Το συλλεκτικό αυτό κομμάτι ήταν μόνο ένα από τα αναμνηστικά των Fleetwood Mac που πωλήθηκαν σε δημοπρασία στο Μπέβερλι Χιλς το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά τον τραγικό θάνατο της Christine McVie στις 30 Νοεμβρίου. Η δημοπρασία, που διοργανώθηκε από τους Julien’s Auctions, πούλησε όργανα, εξοπλισμό, ενδύματα σκηνής και πολλά προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στον Fleetwood, την Christine McVie και το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος John McVie.

Οι μπάλες του Fleetwood δεν ήταν το μόνο μεγάλο αξιοθέατο της δημοπρασίας. Μερικά από τα πλήκτρα και τα όργανα περιοδείας της McVie πωλήθηκαν σε τιμή παρόμοια με ένα καινούργιο αυτοκίνητο και ένα φόρεμα Thea Porter που φορούσε στη σκηνή και σε ειδικές εκδηλώσεις το 1971 πουλήθηκε για 31.250 δολάρια. Το φόρεμα που φορούσε στο πίσω μέρος του εξωφύλλου του Rumors πωλήθηκε για 56.250 δολάρια.

Όσον αφορά την προσωπική συλλογή του Fleetwood, το πλήθος απο υπογεγραμμένες, χρησιμοποιημένες κεφαλές τυμπάνων κέρδισε το καθένα από 700-900 δολάρια. Ένα καπέλο, κατασκευασμένο κατά παραγγελία από την Stevie Nicks, πουλήθηκε για 16.000 δολάρια, όπως και το τρόπαιο Rock & Roll Hall of Fame του 1998. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, ήταν οι μπάλες του που έκλεψαν την παράσταση.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία πήγε στο MusiCares. Ο Fleetwood μοιράστηκε μια εγκάρδια δήλωση στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατο της McVie: «Η αγαπημένη μου γλυκιά φίλη Christine McVie πέταξε... και άφησε τους ανθρώπους της γης να ακούμε με κομμένη την ανάσα τους ήχους του «song bird»… Υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η αγάπη είναι παντού γύρω μας για να την πιάσουμε και να την αγγίξουμε σε αυτή την πολύτιμη ζωή που μας έχει χαριστεί. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου πέταξε σήμερα. Θα μου λείψουν τα πάντα από σένα».