Θυμόσαστε την Kiki Dee;

Άρχισε να ηχογραφεί ως έφηβη όταν ανακαλύφθηκε να παίζει με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ, "Early Night", σε ηλικία 16 ετών. Απέκτησε φήμη ως τραγουδίστρια σε backing session, παίζοντας σε δύο από τις πρώτες επιτυχίες της Dusty Springfield, " Little By Little» και «Some Of Your Lovin».

Μέχρι τότε, η ερμηνεύτρια, γεννημένη ως Pauline Matthews, στις 6 Μαρτίου 1947, στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, ήταν επαγγελματικά γνωστή ως Kiki Dee. Μέσα σε λίγα χρόνια, έγινε η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια από το Ηνωμένο Βασίλειο που υπέγραψε συμβόλαιο στην Tamla Records της Motown.

 

Video Url

Η Kiki Dee κέρδισε την πρώτη της επιτυχία στα τσαρτ μέχρι το 1973, όταν ήταν 26 ετών, όταν η διασκευή της σε μια γαλλική σύνθεση, το "Amoureuse", έφτασε στο #13 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι τότε, η ερμηνεύτρια είχε υπογράψει με τη δισκογραφική του Elton John,  Rocket Record Company, που ονομάστηκε για την επιτυχία του 1972, "Rocket Man". Την ίδια χρονιά, τραγούδησε backup στο "All the Young Girls Love Alice", στο άλμπουμ του John, Goodbye Yellow Brick Road.

 

Video Url

 

Το 1974, η Dee ηχογράφησε ένα τραγούδι που έγραψε το μέλος της  Kiki Dee Band, Bias Boshell. Το αισιόδοξο "I've Got the Music in Me" μπήκε στο βρετανικό chart τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας τελικά στο #19 εκεί. Το τραγούδι ήταν ουσιαστικά η εισαγωγή της Dee στις ΗΠΑ και στα τέλη Νοεμβρίου είχε ανέβει στο #12.

 

Δεν υπήρξαν άμεσες επακόλουθες επιτυχίες. Ωστόσο, το 1976, ο Elton John περίμενε να ηχογραφήσει ένα ντουέτο με την Dusty Springfield. Όταν η τελευταία δεν μπόρεσε να έρθει μαζί του, η Ντι έγινε η επιλογή. Η μετέπειτα ηχογράφηση του  "Don't Go Breaking My Heart" ήταν μια σημαντική επιτυχία, κατακτώντας την κορυφή των charts για εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες. Το τραγούδι ήταν επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς στο Hot 100.

 

Video Url

Παραδόξως, το σινγκλ ήταν το πρώτο #1 του Έλτον Τζον στο Ηνωμένο Βασίλειο (είχε ήδη κερδίσει πέντε στις ΗΠΑ εκείνη τη στιγμή.) Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του, το σινγκλ ξεπέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Τώρα η Kiki Dee είναι 75 ετών και τραγούδησε πάλι μαζί με τον Elton στο Λος Άντζελες

Video Url

 

Best Classic Bands