Χαμός για την τουρνέ της Τέιλορ Σουίφτ - Έπεσε η ιστοσελίδα Ticketmaster

Εκατομμύρια θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ κατέκλυσαν την Τρίτη την ιστοσελίδα Ticketmaster της Live Nation για να προσπαθήσουν να βρουν θέσεις για την πρώτη της περιοδεία μετά από πέντε χρόνια, προκαλώντας περιοδικές διακοπές και μεγάλες αναμονές στο διαδίκτυο, καθώς ορισμένα εισιτήρια βγήκαν γρήγορα προς μεταπώληση για χιλιάδες δολάρια.

 

Ο ιστότοπος πώλησης εισιτηρίων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η «ιστορικά πρωτοφανής ζήτηση» για την περιοδεία 52 ημερών της Σουίφτ στις Ηνωμένες Πολιτείες είδε εκατομμύρια ανθρώπους να προσπαθούν να αγοράσουν εισιτήρια προπώλησης, γεγονός που προκάλεσε περιοδικά προβλήματα, τα οποία η εταιρεία προσπαθούσε επειγόντως να επιλύσει.

 

Οι θαυμαστές αλλού ανέφεραν ότι περίμεναν σε ηλεκτρονικές ουρές έως και οκτώ ώρες και πολλοί διαπίστωσαν ότι είχαν αργήσει να αγοράσουν εισιτήρια, τα οποία κοστίζουν από 49 έως 449 δολάρια το καθένα.

Ενώ η προπώληση των εισιτηρίων ήταν αρχικά ανοιχτή μόνο για τους φανς της Σουίφτ που επιλέχθηκαν ως «διαπιστευμένοι» - ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για να αποτρέψει τα bots και τους scalpers - ορισμένα εισιτήρια είχαν ήδη μπει σε ιστοσελίδες μεταπώλησης, όπως το StubHub, προς 22.700 δολάρια ΗΠΑ (19.100 λίρες Αγγλίας, 33.500 δολάρια Αυστραλίας) το καθένα.

 

Οι πωλήσεις εισιτηρίων για τις συναυλίες της δυτικής ακτής καθυστέρησαν κατά τρεις ώρες για να βοηθήσουν στην εκτόνωση της πίεσης στην Ticketmaster. Μια άλλη προπώληση, για τους κατόχους πιστωτικών καρτών της Capital One, αναβλήθηκε από την Τρίτη στην Τετάρτη. 

 

Το «The Eras Tour» είναι η πρώτη περιοδεία της μετά το «Reputation Stadium Tour», του 2018, που έσπασε το ρεκόρ της περιοδείας με τα υψηλότερα έσοδα στις ΗΠΑ από τότε που το Billboard Boxscore άρχισε να καταγράφει τα δεδομένα των περιοδειών το 1990.
 

Η περιοδεία «Reputation Stadium Tour», για την προώθηση του ομώνυμου άλμπουμ «Reputation» (2017), συγκέντρωσε έσοδα ύψους 345,7 εκατομμυρίων δολαρίων και πούλησε πάνω από 2,9 εκατομμύρια εισιτήρια, αποτελώντας τη μεγαλύτερη περιοδεία της μέχρι σήμερα.