"We Will Rock You" / "We Are the Champions" -Queen, αντέχουν στον χρόνο

Το "Bohemian Rhapsody" μπορεί να είναι το πιο αξιοσημείωτο σινγκλ των Queen, αλλά τa "We Will Rock You" / "We Are the Champions" είναι τα τραγούδια που έχουν παρουσία παντού

Το σινγκλ που περιλαμβάνει και τα δύο τραγούδια από το άλμπουμ News of the World έφτασε στο Νο. 4 στο Billboard Hot 100 μετά την κυκλοφορία του στις 7 Οκτωβρίου 1977. Το "We Will Rock You" / "We Are the Champions" χτύπησε επίσης το Νο. 2 στα βρετανικά τσαρτ και έγινε 4 φορές πλατινένιο

Ήταν τραγούδια με αποστολή, εμπνευσμένα από μια συναυλία τον Μάιο του 1977 στο Bingley Hall στο Stafford της Αγγλίας, όπου οι θαυμαστές τραγουδούσαν στο συγκρότημα με το "You'll Never Walk Alone" από το μιούζικαλ των Rogers and Hammerstein του 1945 Carousel. Σε απάντηση, ο κιθαρίστας Brian May είπε στο Metro, ότι οι Queen ήθελαν να γράψουν κάτι δικό τους "για να κάνουν τα πλήθη να κυματίζουν και να τραγουδούν. Είναι πολύ ενωτικό και θετικό".

Στην πορεία, το μπουμ-μπουμ-χειροκρότημα του "We Will Rock You" μέχρι την κορυφαία χορωδία του "We Are the Champions" - σχεδόν πάντα μαζί από τους Queen σε οποιαδήποτε από τις εμφανίσεις τους - έχουν γίνει αληθινοί ύμνοι για τις μάζες. , μουσική που δεν μπορεί παρά να σου ανεβάσει τη διάθεση. (Στην περίπτωση του "We Will Rock You", μπορεί να προκαλέσει λίγη φθορά και στις σόλες των παπουτσιών σας.)

Μια ομάδα ερευνητών στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου προσδιόρισε το 2011 ότι το "We Are the Champions" είναι το πιο πιασάρικο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ. Εάν έχετε πάει σε ένα αθλητικό γεγονός όπου πιστεύετε ότι δεν έχετε ακούσει κανέναν από τους δύο, αυτό σημαίνει απλώς ότι αποκοιμηθήκατε κάποια στιγμή.

 

Το "Bohemian Rhapsody" θα συνεχίσει να εκθειάζεται  αλλά το "We Will Rock You" και το "We Are the Champions" είναι τραγούδια του λαού.

 

Video Url

 

Video Url