Τι είπαν οι Sex Pistols του God Save The Queen για την Βασίλισσα

Το "God Save the Queen" του 1977 των Sex Pistols είναι ένα από τα πιο σκληρά πράγματα που έχουν γραφτεί ποτέ για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', υποστηρίζοντας ότι "δεν είναι άνθρωπος" και αποκαλώντας την "βλάκας" από ένα "φασιστικό καθεστώς".

Πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου και τώρα τρεις επιζώντες Sex Pistols - ο John "Johnny Rotten" Lydon, ο Steve Jones και ο Glen Matlock - ανταποκρίθηκαν στο θάνατό της με διαφορετικούς τρόπους.

Ο Λίντον είναι ο άνθρωπος που τραγούδησε αυτές τις προσβολές, αλλά έγινε πολύ πιο συντηρητικός με τα χρόνια και τα συναισθήματά του για την Αυτής Βασιλική Υψηλότητα έχουν αμβλύνει σαφώς.

«Αναπαύσου εν ειρήνη Βασίλισσα Ελισάβετ Β'», έγραψε στο Twitter. «Στείλτε την νικητή». Η ανάρτησή του περιελάμβανε το ίδιο πορτρέτο της Ελισάβετ της μπάντας που χρησιμοποιήθηκε στο εξώφυλλο του «God Save the Queen», αλλά χωρίς το κείμενο γκράφιτι.

 

Εν τω μεταξύ, ο μπασίστας Matlock έστρεψε την προσοχή του στον επόμενο στη σειρά, αναρτώντας: «Ο Θεός σώζει τον βασιλιά - ελπίζω να μην είναι ανόητος γέρος». Όσο για τον κιθαρίστα Steve Jones, δεν στάθηκε προσωπικά, αλλά δημοσίευσε μια ερώτηση δίπλα στο ίδιο πορτρέτο με μια φουρκέτα στα χείλη: «Πώς νιώθεις;»

 

 

 

Video Url