Warhaus- Open Window

Τι κι αν έχει χαθεί ο ρομαντισμός από την εποχή μας κι ‘χουμε μπει όλοι σ΄ ένα θορυβώδες ατέλειωτο τρένο  που κυνηγά τον χαμένο χρόνο, η ψυχή μας παραμένει νέα όσο την τροφοδοτούμε με εικόνες και συναισθήματα βγαλμένα από το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον. Κύριο συστατικό αυτής της νιότης –όπως και να την αντιλαμβάνεται ο καθένας- η αγάπη, ο έρωτας, το φλερτ, η ένωση.
Αυτά τα συστατικά που φαίνεται να φθίνουν στο σήμερα και μπαίνουν στην λίστα με τα απειλούμενα «είδη» προς εξαφάνιση όπως οι φάλαινες και οι καφέ αρκούδες, έρχονται οι Warhaus –το μονοπρόσωπο σχήμα του Βέλγου Maarten Devoldere με την βοήθεια της Sylvie Kreusch – να μας τα θυμίσει και να ερεθίσει τα πληγωμένα κέντρα μας στο μυαλό και στο σώμα μας.

Η jazz-lounge-noir αισθητική της μουσικής των Warhaus έχει «ακουμπήσει» ραδιοφωνικά το ελληνικό κοινό που θέλγεται από ρευστό, αργόσυρτο, μελομακαρομένο συναίσθημα που διαλύεται ως ιδρώτας στις θορυβώδεις πόλεις. Άλλωστε και η «ζωντανή» επίσκεψη των Warhaus το 2018 για δύο συναυλίες ήρθε να τονώσει αυτό το ελληνικό ενδιαφέρον.

Μετά από δύο δίσκους το 2016 & 2017, στις 22 Ιουνίου 2022 ο Maarten Devoldere ως Warhaus μας παρουσιάζει το νέο του single “Open Window” απ’ το επερχόμενο άλμπουμ.
Ο Maarten Devoldere ξέρει να γράφει σαγηνευτικά και μελοδραματικά τραγούδια και το αποδεικνύει στο “Open Window”.  Αέρινη μελωδία, ρυθμικό πιάνο, ευφορική  «έξοδο» έγχορδης κορύφωσης, «μουλιασμένα» φωνητικά για αγάπες και πάθη χωρίς ανταπόδοση.  

Νομίζω ότι η «δύναμη» της εικόνας και των στίχων κρύβεται στο δίστιχο: 
“Babe, it's in the future we belong/I know that's in the future we belong”
Το μέλλον λοιπόν θα δείξει.

Video Url