H Kate Bush μετά από 44 χρόνια στο Νο 1 της Αγγλίας

Η αξιοσημείωτη αναβίωση του κλασικού Running Up That Hill της δεκαετίας του '80 της Kate Bush έχει κορυφωθεί με το τραγούδι να βρίσκεται στο νούμερο ένα στο βρετανικό single chart.

Αρχικά κυκλοφόρησε το 1985,  απέκτησε μια νέα πνοή μετά τη συμμετοχή του στην εκπομπή επιστημονικής φαντασίας του Netflix Stranger Things.

Αφού έφτασε στο νούμερο δύο την περασμένη εβδομάδα, έχει πλέον αντικαταστήσει το As It Was του Harry Styles στην κορυφαία θέση.

Η Μπους είπε ότι «κατακλυζόταν από την κλίμακα της στοργής» για το τραγούδι της.

«Όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα, σαν να οδηγούνται από ένα είδος στοιχειώδους δύναμης», είπε η σταρ σε μια δήλωση. «Πρέπει να ομολογήσω ότι αισθάνομαι πραγματικά συγκινημένη από όλο αυτό».

Το επίτευγμα έρχεται 44 χρόνια μετά την τελευταία φορά που η Μπους έφτασε στο νούμερο ένα, με το ντεμπούτο της single Wuthering Heights.

Αυτή η διαφορά τεσσάρων δεκαετιών είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των chart, ξεπερνώντας τον Tom Jones, ο οποίος έπρεπε να περιμένει 42 χρόνια μεταξύ του Green Green Grass of Home να φτάσει στην κορυφή το 1966 και το επόμενο νούμερο ένα του, το φιλανθρωπικό σινγκλ (Barry) Islands in the Stream.

Η σειρά παρουσίασε το Running Up That Hill σε μια νέα γενιά, αλλά η κλίμακα της επιτυχίας της έχει εκπλήξει τους πάντες.

Αυτή τη στιγμή είναι το τραγούδι με τις περισσότερες ροές στον κόσμο, με περισσότερα από 57 εκατομμύρια παίγνια παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα.

Στο TikTok, τα βίντεο με το hashtag #RunningUpThatHill έχουν προβληθεί περισσότερες από 530 εκατομμύρια φορές.

Και εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, το τραγούδι είναι το νούμερο ένα στη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Αυστραλία, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Αυστρία, ενώ χάρισε στην Μπους την πρώτη της επιτυχία στα 10 καλύτερα στις ΗΠΑ.

"Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο!" έγραψε η σταρ στην επίσημη ιστοσελίδα της την Πέμπτη. «Είναι όλα τόσο συναρπαστικά».

H Kate Bush πέρασε και την Cher σαν η γυναίκα με  την μεγαλύτερη ηλικία που φτάνει στο Νο 1, θα γίνει σύντομα 64

Video Url