Julee Cruise ( από τις συμπάθειες του David Lynch) έπαιζε σε Twin Peaks, Blue Velvet

Η Julee Ann Cruise (1 Δεκεμβρίου 1956 – 9 Ιουνίου 2022) ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός, γνωστή για τις συνεργασίες της με τον συνθέτη Angelo Badalamenti και τον σκηνοθέτη David Lynch στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ ξεκινώντας με το Floating into the Night του 1989 .

Η Κρουζ είναι περισσότερο γνωστή για το σινγκλ της το 1989 " Falling "; μια ορχηστρική εκδοχή χρησιμοποιήθηκε ως θεματικό τραγούδι για την τηλεοπτική σειρά Twin Peaks στην οποία εμφανίστηκε σε έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο ως τραγουδίστρια roadhouse . Επανέλαβε τον ρόλο στην ταινία του 1992 Twin Peaks: Fire Walk With Me (η οποία περιλάμβανε επίσης τη μουσική της), [1] και στην ανανεωμένη σειρά Twin Peaks: The Return του 2017 .  Συμμετείχε επίσης στην avant-garde θεατρική παραγωγή των Lynch και Badalamenti το 1990, Industrial Symphony No. 1 , η οποία γυρίστηκε και κυκλοφόρησε στα οικιακά μέσα. 

Άλλα αξιοσημείωτα σινγκλ ήταν τα " Rockin' Back Inside My Heart " (1990) και " If I Survive " (1999) από το συγκρότημα Hybrid , το οποίο παρουσίαζε τα φωνητικά της. Τη δεκαετία του 1990, ήταν μέλος της περιοδείας των B-52s , συμπληρώνοντας τη Cindy Wilson .  Ήταν επίσης ηθοποιός του θεάτρου και εμφανίστηκε στα μιούζικαλ εκτός Μπρόντγουεϊ Return to the Forbidden Planet και Radiant Baby το 2004.

Το τελευταίο της άλμπουμ, My Secret Life , κυκλοφόρησε το 2011.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Είχε διασκευάσει κι αυτό το τραγούδι

Video Url