Harry Warren, ο κορυφαίος των κορυφαίων

Video Url

Έχουμε ασχοληθεί με πολλούς γνωστούς συνθέτες, αλλά όχι με αυτόν που ίσως ξεπερνάει τους πάντες, ο Harry Warren ήταν πραγματικά κάτι το μοναδικό και δεν τον ξέρει ιδιαίτερα ο κόσμος, έχει γράψει όμως υπέροχα τραγούδια και σκέφτηκα να φτιάξω μία λίστα με αυτά για όσους αγαπούν το κλασικό Αμερικάνικο τραγούδι από τον περασμένο αιώνα, άλλωστε ποιος θα σας τα φτιάχνει αυτά όταν θα φύγουμε, μόνο εγώ και ο Πετρίδης ασχολούμεθα με αυτά, μερικοί που ξέρουν τα θεωρούν Αμερικανιές, θα σας μιλάνε για τις διασκευές των Ελλήνων που τότε είχαν μέτρια απήχηση, γιατί ήταν μέτρια, στα ποπ τραγούδια της εποχής και το αστείο είναι ότι αυτοί που γράφουν γι' αυτά, τότε δεν είχαν γεννηθεί ή ήταν μωρά, τα βρίσκουν όμως εφάμιλλα των τραγουδιών της Streisand, η αποθέωση της ασχετοσύνης, τι να κάνουμε, ο κόσμος αλλάζει. 

Αυτά τα στοιχεία είναι από την Wikipedia

Ο Χάρι Γουόρεν (γεννημένος Σαλβατόρε Αντόνιο Γκουαράνια, 24 Δεκεμβρίου 1893 – 22 Σεπτεμβρίου 1981)[1] ήταν Αμερικανός συνθέτης και στιχουργός. Ο Γουόρεν ήταν ο πρώτος μεγάλος Αμερικανός τραγουδοποιός που έγραψε κυρίως για τον κινηματογράφο. Ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού έντεκα φορές και κέρδισε τρία Όσκαρ για τη σύνθεση των "Lullaby of Broadway", "You'll Never Know" και "On the Atchison, Topeka and the Santa Fe". Έγραψε τη μουσική για το πρώτο μιούζικαλ ταινιών blockbuster, 42nd Street, σε χορογραφία του Busby Berkeley, με τον οποίο θα συνεργαστεί σε πολλές μιούζικαλ ταινίες.

Σε μια καριέρα έξι δεκαετιών, ο Warren έγραψε περισσότερα από 800 τραγούδια. Άλλες γνωστές επιτυχίες του Warren ήταν τα "I Only Have Eyes for You", "You Must Have Been a Beautiful Baby", "Jeepers Creepers", "The Gold Diggers' Song (We're in the Money)", "That's Amore" , "There Will Never Be Another You", "The More I See You", "At Last" και "Chattanooga Choo Choo" (το τελευταίο από τα οποία ήταν ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ιστορία). Ο Γουόρεν ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς συνθέτες ταινιών της Αμερικής και τα τραγούδια του έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 300 ταινίες.