Mick Jagger: Δεν είναι εύκολο να 'ροκάρεις' στα 70+

 

Παρόλο που ο Μικ Τζάγκερ είναι ακόμα δυνατός στην ηλικία των 78 ετών, ο τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι ο ενεργητικός ροκ τρόπος ζωής δεν ήταν φτιαγμένος για τους εβδομήκοντα. "Το rock 'n' roll, ή οποιοδήποτε είδος ποπ μουσικής ειλικρινά, δεν υποτίθεται ότι γίνεται όταν είσαι στα 70 σου", παραδέχτηκε ο τραγουδιστής στους The Sunday Times. "Δεν ήταν σχεδιασμένο για αυτό. Κάνοντας οτιδήποτε Η υψηλή ενέργεια σε αυτή την ηλικία την πιέζει πραγματικά. Αλλά αυτό την κάνει ακόμα πιο δύσκολη. Άρα, είναι, "Εντάξει, πρέπει να το κάνουμε σωστά", αλλά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ενεργό. Φυσικά, θα μπορούσατε να κάνουμε άλλο είδος μουσικής — έχουμε πολλές μπαλάντες.

Ο Τζάγκερ συνέχισε με λεπτομέρειες για τη ρουτίνα προπόνησης στην οποία υποβάλλεται για να παραμείνει έτοιμος στην περιοδεία. «Έξι εβδομάδες προπόνησης ακόμη και πριν ξεκινήσουν οι πρόβες», σημείωσε. «Και κάνω χορό, γυμναστήριο, κάθε μέρα της εβδομάδας. Δεν το απολαμβάνω πολύ, αλλά πρέπει να γίνει».

Ο τραγουδιστής λαμβάνει επίσης προφυλάξεις όταν βρίσκεται στο δρόμο. Ο Τζάγκερ, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς το 2019, έχει τώρα έναν καρδιολόγο που ταξιδεύει μαζί του σε κάθε περιοδεία. Όπως ο frontman τους, τα άλλα μέλη των Rolling Stones έχουν κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής τους για να συνεχίσουν να ροκάρουν στα 70 τους. Ο Ronnie Wood, ο οποίος έδωσε μάχες με τον καρκίνο του πνεύμονα και των μικροκυτταρικών καρκίνων τα τελευταία χρόνια, είπε ότι επικεντρώνεται στο να παραμείνει ευκίνητος. «Προσπαθώ να συνεχίσω να κινούμαι, να κρατάω τις αρθρώσεις μου ζεστές — διατάσεις και άλλα», εξήγησε ο κιθαρίστας.

Εν τω μεταξύ, ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο οποίος έκοψε το κάπνισμα το 2020 μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, ισχυρίστηκε ότι είχε αποβάλει σχεδόν όλες τις κακίες του. «Μπορεί να πίνω ή να μην πίνω ένα σκληρό ποτό, αλλά συνήθως δεν το κάνω», παραδέχτηκε ο συνιδρυτής των Stones. "Ξέρεις, μεγαλώνεις από τα πάντα. Έχω περάσει όλη μου τη ζωή εγκαταλείποντας πράγματα, οπότε αυτό είναι περίπου που κάνω και  τώρα."

 

Video Url