Ο Γιάννης Πετρίδης το 1982 στην εκπομπή "Ροκ Κλαμπ" είχε μιλήσει για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Γιάννης Πετρίδης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Λευτέρης Κογκαλίδης

Ο Γιάννης Πετρίδης στις 12 Φεβρουαρίου του 1982, στην εκπομπή "Ροκ Κλαμπ" του πρώτου προγράμματος της ΕΡΤ, είχε μιλήσει για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και την υποψηφιότητά του και τον αναζήτησε στο τηλέφωνο στο Λονδίνο.

"Ξεκίνησε το rock Club από το πρώτο πρόγραμμα με τον Γιάννη Πετρίδη σε απευθείας μετάδοση, που μας δίνει την ευκαιρία να χαρούμε και εμείς μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, που πιστεύω ότι θα βρίσκεται στον έβδομο ουρανό, γιατί  22 χρόνια μετά την πρώτη υποψηφιότητα Έλληνα συνθέτη που είχε πάρει και το βραβείο Όσκαρ 1960, ο Μάνος Χατζιδάκις, για τη μουσική που είχε γράψει στην ταινία "Never on Sunday", έχουμε έναν Έλληνα συνθέτη να είναι υποψήφιος για το βραβείο Όσκαρ χάρις στη μουσική που έγραψε "Οι δρόμοι της Φωτιάς". Όπως ήδη είχαμε προβλέψει εδώ και δύο μήνες, το "Chariots Of Fire", η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι μία από τις πέντε υποψήφιες για μουσική της χρονιάς. Αυτό είναι το βασικό μουσικό θέμα της ταινίας "Οι δρόμοι της φωτιάς" που χαρίζει στον Βαγγέλη Παπαθανασίου υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ 1981. Εξάλλου, η ταινία είναι υποψήφια για τον τίτλο και της καλύτερης ξένης ταινίας".

Κλείνει το απόσπασμα ο Γιάννης Πετρίδης με το εξής: "Αυτά ήταν τα νέα από την ζωντανή εκπομπή του πρώτου προγράμματος Ίσως εάν βρούμε τον Βαγγέλη στο σπίτι του, θα τον έχουμε σε ένα τηλέφωνο απευθείας με το Λονδίνο σε λίγο"

 

*Αρχείο Πάνος Δημητρίου