Metallica: Η συγκλονιστική live εξομολόγηση του James Hetfield για την ψυχολογική του κατάσταση

Metallica: Η συγκλονιστική live εξομολόγηση του James Hetfield για την ψυχολογική του κατάσταση
© Ethan Miller / Staff / Getty Images

Δεν είναι ψέμα πως η πανδημία επηρέασε πολύ τους μουσικούς σε παγκόσμιο επίπεδο και πολλά συναισθήματα κατακλύζουν πλέον τους ίδιους σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους. Η χαρά των καλλιτεχνών εκτός από τη δημιουργία αποτελεί και η αλληλεπίδραση με τον κόσμο  και τους θαυμαστές. Το γεγονός αυτό άγγιξε όλα τα είδη και τα στρώματα τραγουδιστών ή συγκροτημάτων από τα λιγότερο γνωστά ως τα θρυλικά. Οι Metallica ήταν ένα από αυτά και το εξέφρασαν μέσω του frontman τους James Hetfield σε μία ζωντανή τους εμφάνιση στη Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μπέλο Οριζόντε. 

Video Url

Οι live εμφανίσεις γεμίζουν με πολλά και ακραία συναισθήματα τους καλλιτέχνες. Μπορεί το θρυλικό μέταλ συγκρότημα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια να έχει κάνει πολλές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό και να θεωρούνται μία μπάντα θρύλος στα χρονικά του είδους τους, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να νιώθουν ανασφάλεια ή να αισθάνονται πιο ευάλωτοι σε κάποιες περιόδους της ζωής τους. 

Ο James Hetfield είναι από τους πιο έμπειρους performer όντας ενεργός στη μουσική από το 1978 και οι φανς τον έχουν συνδέσει με ένα βαρύ παρουσιαστικό, όμως στις 12 Μαΐου στο στάδιο Ντε Μινεριάο είχε μία ξεχωριστή στιγμή με το κοινό που βρέθηκε στο live. Σταμάτησε για λίγο το show, αφού είχαν μόλις ολοκληρώσει το «One» και πριν ερμηνεύσουν το κομμάτι «Sad but True», γύρισε προς στον κόσμο ανέφερε «Πρέπει να σας πω ότι δεν ένιωθα πολύ καλά πριν ξεκινήσουμε. Ήμουν λίγο ανασφαλής. Είμαι μεγάλος, δεν μπορώ να παίξω πια και όλες αυτές οι χαζομάρες που λέω στο κεφάλι μου. Έτσι μίλησα με αυτούς τους τύπους. Έτσι απλά. Και με αγκάλιασαν». 

 

Αμέσως οι Lars Ulrich, Kirk Hammett και Robert Trujillo άφησαν τις θέσεις τους στη σκηνή και βρέθηκαν δίπλα του να τον αγκαλιάσουν. Εκείνος συνέχισε λέγοντας «Μου είπαν ότι αν δυσκολεύομαι στη σκηνή, αυτοί με καλύπτουν. Και αυτό σημαίνει τα πάντα για  μένα». Αυτό ίσως μας δίνει την απάντηση γιατί πολλές μπάντες συνεχίζουν να κάνουν αυτό που αγαπούν ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Δεν είναι η δόξα ή τα χρήματα αλλά γιατί γουστάρουν πολύ αυτό που κάνουν και θέλουν να συνεχίσουν να το πράττουν ανάμεσα στους καλούς τους φίλους και συνεργάτες. Ο Τζέιμς Χέτφιλντ άλλωστε έχει περάσει δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια και είναι γνωστό το πρόβλημα που είχε με τις εξαρτήσεις.

Μέρος πάντα των παραπάνω είναι και οι fans, οι οποίοι αγκάλιασαν με τον τρόπο τους τον Χέντφιλντ αποθεώοντας εκείνον και το συγκρότημα, που τους έχει χαρίσει φοβερές στιγμές και αναμνήσεις σε ολόκληρη την πορεία του. «Το να σας βλέπω εκεί έξω όλους σας σημαίνει ότι δεν είμαι μόνος. Και ούτε εσείς είστε μόνοι» πρόσθεσε ο τραγουδιστής εμφανώς συγκινημένος.

Αυτό το περιστατικό έγινε γνωστό λίγο καιρό μετά την περιπέτεια της Joyce Figeuiro, η οποία έγινε viral και πρώτο θέμα σε όλο τον πλανήτη. Το όνομά της μπορεί να μην σας λέει κάτι αλλά πρόκειται για μία γυναίκα, της οποίας «έσπασαν τα νερά» σε συναυλία των Metallica στην Κοριτίμπα. Η μπάντα έπαιζε το «Enter Sandman» και τότε η tattoo artist στο επάγγελμα Φιγκέιρο ένιωσε τις πρώτες συσπάσεις. Λίγες ώρες μετά ο ίδιος ο Χέτφιλντ την πήρε τηλέφωνο για να τη συγχαρεί και να πληροφορηθεί, αν είναι εντάξει στην υγεία της. Δήλωσε πως «Στην αρχή δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα αφού δεν ήταν παρούσα η ιατρική μου ομάδα αλλά στη συνέχεια σκέφτηκα ότι μπορούμε να πούμε στον κόσμο ότι αυτό συνέβη επειδή οι Metallica είναι μία από τις μπάντες που αγαπώ περισσότερο» και στο τηλέφωνο με το είδωλό της ήταν άκρως συγκινημένη. 

 
Η συγκεκριμένη περιοδεία ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα το 2019, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη διότι ο Τζέιμς Χέτφιλντ μπήκε ξανά σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Από το 2017 το συγκρότημα ήθελε να πετύχει το λεγόμενο «50 live eμφανίσεις τον χρόνο», όμως κατά τον ίδιο το σώμα του δεν αντέχει πλέον κάτι τέτοιο.

Ο metal θρύλος με αυτή τη στάση του κατέρριψε το στερεότυπο πως «οι σκληροί δεν λυγίζουν» και με τη στάση του έχει προκαλέσει πληθώρα επιδοκιμασιών στα social media ως ένα ηχηρό παράδειγμα για τη σημασία του να μοιράζεται κανείς με τους άλλους ανθρώπους τα συναισθήματα που νιώθει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, χωρίς να φοβάται τις αντιδράσεις.

Γιάννης Μπελεσιώτης 
Πηγή: athensvoice.gr