Ο Γιώργος Μονεμβασίτης στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ο Γιώργος Μονεμβασίτης στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Όπως ίσως γνωρίζετε κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο Ζάππειο το ετήσιο Φεστιβάλ Βιβλίου, οργανωμένο από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίων. Θεσμός πλέον πολύχρονος και κοσμαγάπητος, μια και φέτος πραγματοποιείται για 47η χρονιά! Φέτος, αν δεν το γνωρίζετε ήδη, το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη Μελοποιημένη Ποίηση.

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ενασχόλησή μου με το θέμα αυτό και σε ιστορικό και σε θεωρητικο-αισθητικό επίπεδο, οι διοργανωτές ευθύς εξ αρχής απευθύνθηκαν σε μένα και ζήτησαν την αρωγή μου. Δεν την αρνήθηκα, βεβαίως.

Κορυφώματα της αρωγής μου αυτής θα είναι οι συμμετοχές μου στην υλοποίηση δυο εκ των πλέον σημαντικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Εκείνη της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη στη μελοποίηση του Ρίτσου από τον Χρήστο Λεοντή, και εκείνη της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου, που είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο δάσκαλο Κώστα Γεωργουσόπουλο και την μελοποίηση του ποιητικού του λόγου.

Αν βρείτε την ευκαιρία και έλθετε θα χαρώ να σας δω. Σίγουρα θα περάσετε ωραία γιατί εκτός των άλλων είναι ένα πανηγύρι, μια πραγματική όσο και εξαιρετική γιορτή του βιβλίου. Σημειώστε επίσης ότι θα είμαι εκεί και άλλες βραδιές, εκτός από αυτές που προανέφερα.

Γ. Μονεμβασίτης