Τραγούδια εμπνευσμένα από ιστορίες του Ray Bradbury

Ο Ρέι Μπράντμπερι (Ray Douglas Bradbury, 22 Αυγούστου 1920 – 5 Ιουνίου 2012) ήταν Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος επιστημονικής φαντασίας, τρόμου και μυστηρίου. Για την επίδρασή του στη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας του 20ού αιώνα, αποκαλείτο «πατέρας» της επιστημονικής φαντασίας. Αναγνωρίζεται ως ο συγγραφέας του οποίου το έργο εξασφάλισε στη σύγχρονη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας ευρύτερη αναγνώριση.

Του άρεσε ιδιαίτερα ο Έντγκαρ Άλαν Πόου, χάρη στον οποίο ανακάλυψε τη λογοτεχνία μόλις στα επτά του χρόνια. Στις αφηγήσεις του, η καθημερινότητα μετασχηματίζεται σε ασυνήθιστη και πολλές φορές επικίνδυνη δυστοπία.

Είχε λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το «Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών των ΗΠΑ» που του απένειμε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το 2004, και το μετάλλιο της «Ordre des Arts et des Lettres» της Γαλλίας. Γνωστότερα έργα του, το «Φαρενάιτ 451» ("Fahrenheit 451"), «Τα Χρονικά του Άρη» ("The Martian Chronicles") και «Ο Εικονογραφημένος Άνθρωπος» ("The Illustrated Man"). Πολλά από τα έργα του έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

 

"Rocket Man"- Elton John

Από την ομώνυμη σύντομη ιστορία του

 

 

"The Veldt"-Deadmau5

Από την σύντομη ιστορία του με τον ίδιο τίτλο

 

 

Pearls Before Swine-"The Rocket Man"

 

 

Royal Hunt, "The Mission"

Ενιαίο θεματολογικά άλμπουμ βασισμένο στο The Martian Chronicles

 

 

Rush, "The Body Electric"

Γραμμένο από τον ντράμερ Neil Peart που είναι δηλωμένος φανατικός φίλος των ιστοριών του Bradbury

 

 

Steel Prophet, "Dark Hallucinations" album

Από το Fahreneit 451

 

 

"Medicine Man" -Barclay James Harvest

Από το μυθιστόρημα του 1962 Something Wicked This Way Comes

 

 

https://www.popup.gr/