H Brenda Lee 79 ετών, 10 τραγούδια της

Γεννήθηκε 11 Δεκεμβρίου του 1944.

Ερμηνεύοντας μουσική rockabilly , ποπ και κάντρι , είχε 47 επιτυχίες στα αμερικανικά τσαρτ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και κατατάσσεται τέταρτη εκείνη τη δεκαετία, ξεπερνώντας μόνο τον Elvis Presley , τους Beatles και τον Ray Charles . Είναι γνωστή για την επιτυχία της " I'm Sorry " του 1960 και το " Rockin' Around the Christmas Tree " του 1958, που έχει γίνει χριστουγεννιάτικο πρότυπο. 

Με ύψος 4 πόδια 9 ίντσες (περίπου 145 εκ.), έλαβε το παρατσούκλι "Little Miss Dynamite" το 1957, αφού ηχογράφησε το τραγούδι "Dynamite" όταν ήταν 12 ετών, και ήταν ένας από τους πρώτους αστέρες της ποπ που είχαν μια μεγάλη σύγχρονη διεθνή ΕΠΟΜΕΝΟ. Tο 1969, η Lee επέστρεψε στα charts με την ηχογράφηση της "Johnny One Time" που γράφτηκε από τους AL "Doodle" Owens και Dallas Frazier.

Το τραγούδι έφτασε στο #3 στο Billboard 's Adult Contemporary Chart και στο #41 στο Billboard Hot 100 . Το τραγούδι κέρδισε επίσης στη Lee τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Grammy για το καλύτερο ποπ γυναικείο φωνητικό. Αργότερα η επιτυχία ήρθε με την επιστροφή στις ρίζες της ως τραγουδίστρια της κάντρι, με μια σειρά από επιτυχίες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980.

Ο Lee έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.  Είναι μέλος των Rock and Roll , Country Music και Rockabilly Hall of Fame. Είναι επίσης αποδέκτης του βραβείου Grammy Lifetime Achievement . Η Lee είναι η πρώτη γυναίκα που μπήκε τόσο στο Rock and Roll όσο και στο Country Music Hall of Fame.

I'M SORRY

 

 

SWEET NOTHINGS

 

Video Url

 

I WANT TO BE WANTED

 

 
I WANT TO BE WANTED
 
 

 

Video Url

 

ROCKIN' AROUND THE CHRISTMAS TREE

 

 

AL ALONE AM I

 

Video Url

 

EMOTIONS

 

 

BREAK IT TO ME GENTLY

 

 

DUM DUM

 

Video Url

 

FOOL # 1

 

 
Video Url

 

LOSING YOU

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5

 

https://www.popup.gr/