Στη Γαλλία σήμερα - Πάντα έχει ενδιαφέρον να ακούς τα δημοφιλή τραγούδια και άλμπουμ των τρικολόρε…

Στη Γαλλία σήμερα - Πάντα έχει ενδιαφέρον να ακούς τα δημοφιλή τραγούδια και άλμπουμ των τρικολόρε…

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Πάντα έχει ενδιαφέρον να ακούς τα δημοφιλή τραγούδια και άλμπουμ των τρικολόρε… και των δύο. Πιο συγκεκριμένα σεργιανώντας στον κατάλογο επιτυχιών των single της Γαλλίας ψάρεψα τα παρακάτω που νομίζω ότι ακούγονται αν μην τι άλλο ευχάριστα. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους, ή το πιο κατάλληλο, bon après midi et bonne semaine à tous.

Clara Luciani - La grenade (LP: Sainte-Victoire – 2018)

Τα είπαμε για την νεαρά περίπου πριν από ένα πεντάμηνο, https://apotis4stis5.com/news-f/34020-2018-5

Trois Cafés Gourmands - À nos souvenirs (LP: Un air de rien – 2018)

Το γαλλικό τρίο από τον τέταρτο μεγάλο δίσκο τους, Νο1 στα άλμπουμ της χώρας και διπλά πλατινένιο σε πωλήσεις.

Vitaa / Slimane - Je te le donne (LP: Just Me, Myself & Moi-Même – 2018, είναι το reissue με bonus tracks του J4M του 2017)

Πάνω από μια δεκαετία καριέρας έχει η τριανταεξάχρονη ερμηνεύτρια και είναι ιδιαίτερα επιτυχής στη χώρα της. Ευκολομνημόνευτες μελωδίες που μπορεί τόσο απλόχερα να χαρίσει η ποπ, επιτυχία και στο Βέλγιο.

M. Pokora - Les planets (Single - 2019)

Από το αναμενόμενο νέο, όγδοο, άλμπουμ του Matthieu Tota που θα έχει τον τίτλο πυραμίδα. Ακούγοντας το τραγούδι το πιο πιθανόν είναι να σκεφτείτε για το ωραίο πρόσωπο, που άρχισε την καριέρα του με talent show, «Η Γαλλία έχει τον δικό της Weeknd…»

Amir – Longtemps (LP: Addictions– 2018, τo reissue του Addictions του 2017 με bonus tracks)

Όχι μία, ούτε δύο αλλά είκοσι εννιά εβδομάδες στα 40 πρώτα της χώρας του, οπότε καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τελευταίου εξαμήνου και.

Bigflo & Oli - Plus tard (LP: La Vie De Rêve – 2018)

Τρελαίνομαι για τους φυλετικούς ανασυνδιασμούς του DNA και δη των καλλιτεχνών. Εδώ ανακατεύονται Αργεντινή, Αλγερία και η γεωγραφική πίεση στην έκφραση του ντουέτου των αδελφών Ordonez έρχεται από την Τουλούζ.

Zazie – Speed (LP: L'essenciel – 2018)

Προσδεθείτε…

Christine and the Queens - 5 dols (LP: CHRIS – 2018)

Χωρίς σχόλιο πια το κοινώς αποδεκτό ταλέντο της.

Eddy de Pretto – Random (LP: Cure – 2018, έχει κυκλοφορήσει και reissue μέσα στο 2019)

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του σχεδόν εικοσιεξάχρονου σίγουρα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σε κάποιους που ασχολούνται με όλα τ’ άλλα παρά με τη μουσική. Προτείνω να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο θέμα μας, αξίζει τον κόπο.

Jérémy Frerot - Tu Donnes (LP: Matriochka - 2018)

Το έτερο ήμισυ ενός ντουέτου Fréro Delavega που ξεκίνησε από το γαλλικό The Voice και η αυλαία του έπεσε το 2017, στον πρώτο του δίσκο.

Calogero – 1987 (LP: Liberté Chérie – 2017)

Ηχογραφημένο στα ιστορικά Abbey Road Studios, στο Λονδίνο. Το άλμπουμ του είχε κάνει το 2017 ντεμπούτο στην κορυφή του καταλόγου TOP 150 των γαλλικών άλμπουμ, έχει συμπληρώσει πάνω από εβδομήντα πέντε εβδομάδες στο τσαρτ και συνεχίζει. Το τραγούδι αν και κινήθηκε κάτω από top 40 έχει μια γοητευτική ενέργεια.

και όλα μαζί