Είναι οι ηλικίας 35-55 οι τελευταίοι ροκάδες;

Είναι οι ηλικίας 35-45 οι τελευταίοι ροκάδες;

Τη δεκαετία του 1980, τα υποείδη που αποτελούσαν το ροκ άρχισαν να διαφοροποιούνται και να διευρύνονται. Αυτή η περίοδος είδε την ανάπτυξη του Νέου Κύματος του Βρετανικού Χέβι Μέταλ (New Wave of British Heavy Metal), ενώ τα προηγούμενα χρόνια, μουσικοί όπως ο Έντι Βαν Άλεν είχαν εισάγει καινοτομίες στη ροκ κιθάρα.

Παράλληλα τραγουδιστές όπως ο Φρέντι Μέρκιουρι των Queen είχαν εξυψώσει το ρόλο τους σε επίπεδα που άγγιζαν αυτά των ερμηνευτικών τεχνών. Ταυτόχρονα, οι ποπ-New Wave μπάντες παρέμεναν δημοφιλείς και καλλιτέχνες όπως ο Billy Idol και οι Go-Go's κέρδιζαν σε δημοφιλία. Εμφανίστηκε επίσης και έγινε δημοφιλές, το American heartland rock, ένα αμερικάνικο παρακλάδι της ροκ με έμφαση σε θεματολογία λαϊκή, με κοινωνικό χαρακτήρα, με εκφραστές του καλλιτέχνες όπως ο Bruce Springsteen, ο Bob Seger, ο John (Cougar) Mellencamp και άλλοι.

Μετά από τις δουλειές του φολκ τραγουδιστή και συνθέτη Paul Simon και του γνωστού από το progressive rock, Peter Gabriel, το ροκ συνετήχθη με διάφορα είδη της φολκ από όλο τον κόσμο και η μίξη αυτή έγινε γνωστή ως "world music".

THE KILLING MOON-Echo and The Bunnymen

 

 

THIS CHARMING MAN-The Smiths

 

 

SLEDGEHAMMER-Peter Gabriel

 

 

SWEET CHILD OF MINE-Guns N' Roses

 

 

 

WHERE THE STREETS HAVE NO NAME-U2

 

 

THE MERCY SEAT - Nick Cave And The Bad Seeds

 

 

 

ONE-Metallica

 

 

EVEN FLOW-Pearl Jam

 

 

GARDENIA-Kyuss

 

 

1979-The Smashing Pumpkins

 

 

LITHIUM-Nirvana