10 τραγούδια των Sweet

10 τραγούδια των Sweet

Ένα υποτιμημένο γκρουπ που επηρέασε πολλούς και ένας πραγματικά μεγάλος τραγουδιστής
BRIAN CONOLLY (5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1945 – 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997) που αντέγραψαν πολλοί.

Οι Sweet, είναι ένα βρετανικό glam rock συγκρότημα που έγινε γνωστό στη δεκαετία του 1970. Η πιο γνωστή σύνθεση τους αποτελούνταν από τον βασικό τραγουδιστή Brian Connolly, τον μπασίστα Steve Priest, τον κιθαρίστα Andy Scott και τον ντράμερ Mick Tucker. Η ομάδα ονομαζόταν αρχικά The Sweetshop.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1968 και πέτυχε την πρώτη του επιτυχία, " Funny Funny ", το 1971 αφού συνεργάστηκε με τους τραγουδοποιούς Nicky Chinn και Mike Chapman και τον δισκογραφικό παραγωγό Phil Wainman. Κατά τη διάρκεια του 1971 και του 1972, το μουσικό τους στυλ ακολούθησε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη από το στυλ τσιχλόφουσκας του "Funny Funny" που μοιάζει με τους Archies σε ένα στυλ σκληρού ροκ επηρεασμένου από τον Who, συμπληρωμένο με μια εντυπωσιακή χρήση φωνητικών με υψηλούς τόνους.

Σημείωσε για πρώτη φορά επιτυχία στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, με δεκατρείς επιτυχίες στα Top 20 μόνο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, με το " Block Buster! " (1973) να βρίσκεται στην κορυφή του chart, ακολουθούμενο από τρεις συνεχόμενες επιτυχίες στο "Hell Raiser" (1973), " The Ballroom Blitz " (1973) και "Teenage Rampage" (1974). Το συγκρότημα στράφηκε σε ένα πιο σκληρό ροκ στυλ με τα σινγκλ του στα μέσα της καριέρας του, όπως το " Turn It Down " του 1974. Το " Fox on the Run " (1975) έφτασε επίσης στη δεύτερη θέση στα βρετανικά charts. Αυτά τα αποτελέσματα ήταν στην κορυφή της Δυτικής Γερμανίας και άλλων χωρών στην ηπειρωτική Ευρώπη. Επίσης πέτυχαν επιτυχία και δημοτικότητα στις ΗΠΑ με τις δέκα κορυφαίες επιτυχίες " Little Willy ", "Η αγάπη είναι σαν το οξυγόνο ».

Είχαν την τελευταία τους διεθνή επιτυχία το 1978 με το «Love Is Like Oxygen». Ο Connolly άφησε το συγκρότημα το 1979 για να ξεκινήσει μια σόλο καριέρα και τα υπόλοιπα μέλη συνέχισαν ως τρίο μέχρι τη διάλυση το 1981. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Scott, ο Connolly και ο Priest έπαιξαν ο καθένας με τις δικές του εκδοχές του Sweet σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ο Connolly πέθανε το 1997, ο Tucker το 2002 και οι Priest το 2020. Ο Andy Scott είναι ακόμα ενεργός με την εκδοχή του συγκροτήματος. Οι Sweet έχουν πουλήσει από τότε πάνω από 35 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

THE SWEET – BLOCKBUSTER

 

THE SWEET – BALLROOM BLITZ

 

THE SWEET – HELLRAISER

 

THE SWEET – FOX ON THE RUN

 

THE SWEET – THE SIX TEENS

 

THE SWEET – TEENAGE RAMPAGE

 

THE SWEET – THE LIES IN YOUR EYES

 

THE SWEET – ACTION

 

THE SWEET – SET ME FREE

 

THE SWEET – LOVE IS LIKE OXYGENE

Video Url