10 τραγούδια της Ellie Goulding

10 τραγούδια της  Ellie Goulding

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1986.

 Η σταδιοδρομία της ξεκίνησε όταν συναντήθηκε με τους παραγωγούς δίσκων Starsmith και Frankmusik και αργότερα εντοπίστηκε από τον Τζέιμι Λίλιγουαϊτ, που αργότερα έγινε μάνατζερ της. Αφού υπέγραψε με την Polydor Records τον Ιούλιο του 2009, η Γκούλντινγκ κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της extended play, An Introduction to Ellie Goulding, αργότερα εκείνο το έτος.

Το 2010, έγινε ο δεύτερος καλλιτέχνης που βρέθηκε στην κορυφή του ετήσιου Sound of... του BBC και κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιλογής στα Βραβεία BRIT το ίδιο έτος. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της, Lights, το 2010, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο No. 1 στο UK Albums Chart και έχει πουλήσει πάνω από 850.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Νοέμβριο του 2010, το άλμπουμ επανεκδόθηκε ως Bright Lights, το οποίο γέννησε δύο singles: μία διασκευή του «Your Song» από τον Έλτον Τζον, το οποίο επιλέχθηκε για την πρώτη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του Τζον Λιούις και έφτασε στο No. 2 στο UK Singles Chart και το «Lights», το οποίο έγινε το υψηλότερο single της Γκούλντινγκ στο αμερικανικό Billboard Hot 100 μέχρι σήμερα, φτάνοντας στο No2.

Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της Γκούλντινγκ, Halcyon, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012. Το «Anything Could Happen» προηγήθηκε του άλμπουμ ως το ηγετικό single. Το άλμπουμ έκανε ντεμπούτο στο No. 2 στο UK Albums Chart και μετά από 65 εβδομάδες, έφτασε σε No. 1. To Halcyon έκανε το ντεμπούτο του στο No. 9 στο US Billboard 200. To Halcyon Days, μία νέα συσκευασμένη έκδοση του Halcyon, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2013, όπου εμφάνισε νέα singles, όπως το «Burn», το οποίο έγινε το πρώτη No. 1 single της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στα Βραβεία Brit 2014, έλαβε το βραβείο για την Βρετανίδα Σόλο Καλλιτέχνη. Κυκλοφόρησε το τρίτο στούντιο άλμπουμ της, με τίτλο Delirium, στις 6 Νοεμβρίου 2015, με το «On My Mind» ως ηγετικό single. Το Δεκέμβριο του 2015, έλαβε το πρώτο της Βραβείο Γκράμι για την Καλύτερη Ποπ Σολο Παρουσία για το single «Love Me Like You Do»

10. Goodness Gracious

 

9. Love Me like You Do
Fifty Shades of Grey: Original Motion Picture Soundtrack (2015)

 

8. Explosions

 

7. The Writer

 

6. Starry Eyed

 

5. My Blood

 

4. Burn

 

3. Figure 8

 

2. Anything Could Happen

 

1. Lights