Οι δίκες του μέλλοντος, υπουργοί όπως ο Κατρούγκαλος και άλλοι της τωρινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων κυβερνήσεων ενδεχομένως θα κατηγορηθούν για συνεργασία με νεκροθάφτες, αφού οδηγούν στον θάνατο πολλούς Έλληνες, όχι μόνο τους συνταξιούχους.

 

Από την έναρξη του μνημονίου μια σειρά από υπουργούς έχουν αναλάβει το έργο να οδηγούν στον αργό θάνατο τους Έλληνες μη προνομιούχους πολίτες.

 

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε εδώ και αρκετά χρόνια, ανεξάρτητα από την πολιτική μας τοποθέτηση, είναι ότι δεν μπορείς να απειλείς ένα πεθαμένο όπως ουσιαστικά είναι οι κυβερνήσεις των τουλάχιστον τελευταίων 4 ετών. Όσοι έχουν αναλάβει την εξουσία ξέρουν ότι ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, όπως έλεγε κάποιος. Αφού δεν είναι κανείς αποφασισμένος να αλλάξει τίποτα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και από αυτούς που έχουν προνομιακή θέση, μικρή ή μεγάλη στην κοινωνία μας, τι περιμένετε;

 

 

Grim Reaper

 

Το ασφαλιστικό, κατά γενική ομολογία πάσχει από τα εξής: α) ανεργία που έχει επακόλουθο την μη είσπραξη εισφορών. Τι κάνουν οι κυβερνήσεις μας;, δίνουν τα χρήματα που εισπράττουν από το ΕΣΠΑ κυρίως στις μεγάλες εταιρίες οι οποίες προσλαμβάνουν νέους με 5μηνες συμβάσεις χωρίς ένσημα, δηλαδή εισφορές.

 

Να μην μιλήσουμε για την αύξηση των φόρων που φορολογούν επαίτες σαν είναι κροίσοι επειδή δεν μπορούν να εισπράξουν με δίκαιο τρόπο αυτά που αναλογούν στον καθένα

 

β) Στον αγροτικό και τουριστικό τομέα που όλοι σκίζονται ότι είναι οι πυλώνες της χώρας, υπάρχει η μεγαλύτερη εισφοροδιαφυγή ακολουθώντας τον φίλο μου που μυ έλεγε 'ξέρεις πόσοι θα μείνουν άνεργοι αν εφαρμοσθεί ο νόμος';, δηλαδή όπου βολεύει κάποιες κοινωνικές ομάδες επικρατεί ο νόμος της σιωπής.

 

 Το 95% τουλάχιστον των αγροτών που διαμαρτύρονται έχουν δίκιο, δεν μιλάνε όμως για τους 100, ίσως και λιγότερους, που ελέγχουν την αγροτική ζωή της χώρας και πληρώνουν ελάχιστες εισφορές για τους εργαζομένους τους που είναι ανασφάλιστοι και δεν καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν. όλοι τους ξέρουν σε κάθε περιοχή, αλλά επικρατεί ο νόμος της σιωπής. 'Ο Έλληνας δεν είναι καρφί' 

 

 γ) Στην πρόωρη συνταξιοδότηση κάποιων που έγιναν συνταξιούχοι σε κάποιες περιπτώσεις και 42 ετών ή και σε γυναίκες με μειωμένη 35 ετών. Ναι φταίνε όσοι μας κυβέρνησαν, αλλά όσοι ωφελήθηκαν ανήκαν μόνο σε ένα κόμμα;, ας πάψουμε επιτέλους να είμαστε υποκριτές. 

 

Όλοι αυτοί που μας κυβερνούν γ.... την χώρα και τους πολίτες της με νόμιμο τρόπο επειδή έχουν πλούτο, δύναμη και τρόπους να το κάνουν, δυστυχώς ανήκουν σχεδόν σε όλα τα κόμματα.

 

 

Κώστας Ζουγρής

 

.‘Going, Going, Gone’-Bob Dylan

Από το  ‘Planet Waves’ (1974)

 

 

‘Dancing with Mr. D’-Rolling Stones


Από το ‘Goats Head Soup’ (1973)

 

 

‘The Last Carnival’-Bruce Springsteen


Από το ‘Working on a Dream’ (2009)

 

 

‘Fade to Black’-Metallica


Από το  ‘Ride the Lightning’ (1984)

 

 

‘Keep Me in Your Heart’-Warren Zevon


Από το ‘The Wind’ (2003)

 

 

‘In My Time of Dying’-Led Zeppelin


Από το‘Physical Graffiti’ (1975)

 

 

‘The Wreck of the Edmund Fitzgerald’-Gordon Lightfoot


Από το ‘Summertime Dream’ (1976)

 

‘The Show Must Go On’-Queen


Από το ‘Innuendo’ (1991)

 

 

‘Tears in Heaven’-Eric Clapton


Από το ‘Rush’ (1992)

 

 

‘(Don’t Fear) The Reaper’-Blue Oyster Cult


Από το ‘Agents of Fortune’ (1976)