10 τραγούδια των Moody Blues

10 τραγούδια των Moody Blues

Ξεκίνησαν την καριέρα τους παίζοντας μουσική rhythm and blues, αλλά το δεύτερο άλμπουμ τους, Days of Future Passed, το οποίο κυκλοφόρησε το 1967, ήταν μια συγχώνευση της ροκ με την κλασική μουσική και τους καθιέρωσε ως πρωτοπόρους στην ανάπτυξη της art rock και της progressive rock μουσικής.

Έχει περιγραφεί ως «ορόσημο» και «ένα από τα πρώτα σε σύλληψη επιτυχημένα άλμπουμ». Έγιναν γνωστοί διεθνώς με singles, όπως το Go Now, Nights In White Satin, Tuesday Afternoon και Question. Τους έχουν απονεμηθεί 18 πλατινένιοι και χρυσοί δίσκοι. Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους υπολογίζονται συνολικά σε 70 εκατομμύρια

Ο "πλούσιος συμφωνικός ήχος" τους επηρέασε συγκροτήματα όπως οι Yes, οι Genesis, οι Electric Light Orchestra και οι Deep Purple. Βοήθησαν επίσης να καταστήσουν τους συνθεσάιζερς και τη φιλοσοφία «μέρος του κύριου ροκ». Οι Moody Blues είναι μέλη του Vocal Group Hall of Fame.

Γράφοντας στην Guardian το 2015, ο Ρομπ Τσάπμαν περιγράφει τη μπάντα ως «ξεχασμένους ήρωες της ψυχεδέλειας». Δήλωσε: «Παρά την επιτυχία τους, οι κριτικοί ροκ σπάνια πήραν σοβαρά τους Moody Blues, ένα πρότυπο που συνεχίστηκε για τα επόμενα 45 χρόνια». Έγραψε επίσης: «Παρά την κριτική αποδοκιμασία, η καλύτερη μουσική των Moody Blues μεταξύ 1967 και 1970 είχε χάρη και ομορφιά, όπως και οι Beatles, κατανόησαν πως τα ποπ τραγούδια λειτουργούσαν ως ενιαία κομμάτια.

Κανένας από αυτούς δεν ήταν ιδιαίτερα επιδεικτικός ως μουσικός, και η μουσική τους είναι αναζωογονητικά ελεύθερη και πρωτοποριακή».

1 NIGHTS IN WHITE SATIN

 
Video Url
 

 

2 MELANCHOLY MAN

Video Url
 
 
 
3 TUESDAY AFTERNOON
 
Video Url
 
 
4 CANDLE OF LIFE
 
Video Url
 
 
5 GO NOW
 
Video Url
 
 
6 ISN'T LIFE STRANGE
 
Video Url
 
7 QUESTION
 
Video Url
 
 
8 I'M JUST A SINGER IN A ROCK 'N' ROLL BAND
 
 
Video Url
 
9 THE STORY IN YOUR EYES
 
 
Video Url
 
10 THE VOICE
 
Video Url

 

https://www.popup.gr/