Οι μουσικές προτιμήσεις του Hugh Grant...

Οι μουσικές προτιμήσεις του Hugh Grant...

Ο Χιου Τζον Μάνγκο Γκραντ (Λονδίνο, 9 Σεπτεμβρίου 1960) είναι Βρετανός ηθοποιός.  Δευτερότοκος γιος της καθηγήτριας Φινβόλα Σούζαν Μακ Λιν και του λοχαγού Τζέημς Μάρεϊ Γκραντ.

Η ιστορία της οικογένειάς του είναι αρκετά πλούσια και αριθμεί πολλούς πολεμιστές, εξερευνητές, γιατρούς, στρατιωτικούς και αρκετά μέλη της Αγγλο-σκοτσέζικης αριστοκρατίας.  

Το πάθος του για την υποκριτική τον οδηγεί να συμμετάσχει σε μερικά περιφερειακά θεατρικά σχήματα. Ύστερα από μερικές σύντομες τηλεοπτικές εμφανίσεις, ο σκηνοθέτης Μάικλ Ράντφορντ του εμπιστεύεται έναν μικρό ρόλο.

Η αναγνώριση όμως θα έρθει όταν θα πρωταγωνιστήσει το 1987 στην ταινία Μωρίς του Τζέημς Άιβορι και θα λάβει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.  Τα επόμενα χρόνια θα λάβει μέρος σε διάφορες ευρωπαϊκές και βρετανικές ταινίες, αλλά χωρίς να ξεχωρίσει ιδιαίτερα. Έχει περάσει τα τριάντα και είναι τόσο απογοητευμένος από την καριέρα του ώστε σκέφτεται να εγκαταλείψει την ηθοποιία. Το 1994 όμως θα αποτελέσει σταθμό στην καριέρα του. Παίζει το ρόλο του ντροπαλού Τσαρλς στην κωμωδία Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία,  η ταινία κάνει διεθνή επιτυχία, ο Γκραντ κερδίζει την Χρυσή Σφαίρα και γίνεται ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς παγκοσμίως για κωμωδίες και ερωτικές κομεντί. Έτσι θα λάβει μέρος σε διάφορες χολυγουντιανές παραγωγές όπως το Εννέα μήνες και μερικές σημαντικές βρετανικές ταινίες όπως το Λογική κι ευαισθησία.

Το 1999 θα πρωταγωνιστήσει σε άλλη μια μεγάλη εμπορική επιτυχία, το Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ, με συμπρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς.

Στη συνέχεια θα λάβει μέρος στην ταινία του Γούντι Άλλεν Οι μικροαπατεώνες και σε πολλές άλλες κωμωδίες. Το 2002 τον βρίσκει πάλι υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του στην ταινία Για ένα αγόρι.

Sitting on the Dock of the Bay - Otis Redding

 

 

Satellite of Love - Lou Reed και όλο το άλμπουμ Transformer...

Video Url

 

I’m not in Love - 10cc

 

 

Crazy - Patsy Cline

 

 

Daniel - Elton John

 

 

Αγαπημένος: