Κοινωνικά δίκτυα, ΜΜΕ, ο ιστός της αράχνης και 10 τραγούδια

Κοινωνικά δίκτυα, ΜΜΕ, ο ιστός της αράχνης και 10 τραγούδια

Η αρσενική αράχνη πλησιάζει τη θηλυκή, που είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη σε μέγεθος. Μετά από μερικά …νάζια, η αρσενική ανεβαίνει πάνω της, διεισδύει και αφήνει το γενετικό υλικό μέσα. Αμέσως μετά, τα πόδια του αρσενικού μαζεύονται· κρέμεται ακίνητος από την ερωμένη του και η καρδιά του σταματά να χτυπά. Η αρσενική αράχνη του είδους Dolomedes Tenebrosus ζευγαρώνει με ένα μονάχα θηλυκό – πράξη που του κοστίζει τη ζωή. Στη συνέχεια, η θηλυκή καταβροχθίζει τον εραστή της. 

Η αποτρόπαιη αυτή ιστορία δεν είναι η πρώτη περίπτωση σεξουαλικού κανιβαλισμού. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα είδη, όπου το θηλυκό σκοτώνει το αρσενικό, η αρσενική αράχνη του είδους αυτού πεθαίνει από εσωτερικά αίτια. 

Έρευνες έδειξαν πως οι αρσενικές αράχνες έχουν δύο μπροστινές αποφύσεις. Όταν είναι σεξουαλικά ώριμες, οι αρσενικές δημιουργούν έναν ιστό-σπέρμα και τον ρουφούν με τις αποφύσεις τους, οι οποίες και διογκώνονται λόγω της πίεσης των υγρών. Κατά το ζευγάρωμα, τα αρσενικά μεταφέρουν σπέρμα στα θηλυκά μέσω των αποφύσεων αυτών, οι οποίες στη συνέχεια μικραίνουν.

Όμως, στο είδος αυτό, η απόφυση παραμένει διογκωμένη και άχρηστη μετά το ζευγάρωμα. Το αρσενικό κατόπιν κρέμεται από το θηλυκό και ύστερα από λίγο πεθαίνει. Ο θάνατός του φαίνεται να συνδέεται στη διόγκωση της απόφυσης. 

Όμως, παρά το ότι τρώγονται από τα θηλυκά μετά θάνατον, η όλη ιστορία έχει και γι’ αυτούς μερικά πλεονεκτήματα, τουλάχιστον από γενετικής άποψης· αν η θηλυκή φάει το αρσενικό, γίνεται λιγότερο δεκτική για τα άλλα αρσενικά, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον ο νεκρός θα είναι ο πατέρας των παιδιών της. Επίσης, οι θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στο σώμα του αρσενικού βοηθούν τη μητέρα να γεννήσει πιο υγιή παιδιά!

Η μονογαμία και η αυτοθυσία σημειώνονται και σε άλλα είδη αράχνης. Η στρατηγική αυτή εμφανίζεται σε είδη όπου τα αρσενικά είναι δυσανάλογα περισσότερα από τα θηλυκά και επομένως έχουν λιγότερες πιθανότητες να ζευγαρώσουν. 

Τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook έχουν μπει ενδιάμεσοι στην επαφή των ανθρώπων και όσον αφορά τη σχέση μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στο τι πρέπει να μαθαίνεται και τι όχι, το ίδιο συμβαίνει και με τα έντυπα, τις τηλεοράσεις κλπ. που μας γεμίζουν ελπίδες με τα Τζόκερ, 

Σαν πραγματικές αράχνες πλάθουν τον ιστό τους και περιμένουν τα αμέριμνα θύματά τους.

SPIDER AND THE FLY-Rolling Stones 

Video Url

 

SPIDERWEBS-No Doubt

Video Url

 

THE BLACK WIDOW-Alice Cooper

Video Url

 

LULLABYE-Cure

Video Url

 

LITTLE BLACK SPIDERS-Armand Van Helden

Video Url

 

SPIDERS AND SNAKES-Jim Stafford 

Video Url

 

ZIGGY STARDUST-David Bowie

Video Url

 

SPIDERS-Wilco 

Video Url

 

SPIDERS-System Of A Down 

Video Url

 

BORIS THE SPIDER-Who 

Video Url

 

Την σελίδα μας την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ' αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες. Δυνατότητα επιλογής από 9 μουσικά ψηφιακά μας βιβλία. apotis4stis5@yahoo.com

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036

EUROBANK GR1002603940000130200197486

ALPHA BANK GR7601401010101002310247659

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR9401720410005041089155483