CBGB: Τα σημαντικότερα γκρουπ που ξεκίνησαν από το θρυλικό club της Νέας Υόρκης

Photo by Wikimedia Commons
Photo by Wikimedia Commons

Το CBGB υπήρξε ένας χώρος χωρίς τον οποίο η μουσική θα ήταν πολύ διαφορετική

Το χαρτί της έξωσης ήρθε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2005. Μέχρι τότε, το CBGB έγραψε μία τεράστια ιστορία, πολιτιστική και μουσική, από το 1973 όταν και πρωτοάνοιξε τις πύλες τους και έπειτα. Με moto "only original music", ο Hilly Krystal μετέτρεψε ένα πρώην μπαρ μηχανόβιων στο μεγαλύτερο φυτώριο συγκροτημάτων που υπήρξε ποτέ. Το ονόμασε "Country BlueGrass Blues and Other Music For Uplifting Gormandizers". Στα 80s το club θα στεγάσει την νεοφυή punk & hardcore σκηνή της Νέας Υόρκης, με μπροστάρηδες τους ιδιαίτερα αγαπητούς στο ελληνικό κοινό Agnostic Front. Ιστορικά θα μείνουν και τα live συγκροτημάτων της Δυτικής Όχθης όπως οι Guns n Roses.

Η ιστορία του μακαρίτη πλέον Hilly Krystal και του club αποδίδεται θαυμάσια στην ταινία "CBGB", με τον σπουδαίο Alan Rickman σε έναν από τους τελευταίους ρόλους της καριέρας του, λίγα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

Οι θρύλοι του CBGB

Αυτά ήταν τα 10 σπουδαιότερα γκρουπ που απογείωσαν την καριέρα τους στο θρυλικό club του Manhattan, το αγαπημένο CBGB. Χωρίς αξιολογική σειρά:

- Ramones
 
- Dead Boys
 
- Talking Heads
 
- Patti Smith
 
- Blondie
 
- Television
 
- The Police
 
- Runaways
 
- Elvis Costello
 
- The Damned